Феро: Трябва да се покажем като истински колектив

15:22
Феро: Трябва да се покажем като истински колектив
Ден преди домакинството на Локомотив София, Ферарио Спасов сподели своите очаквания за срещата. Треньорът на Ботев Пловдив няма да седи на скамейката по време на двубоя с железничарите, след като бе наказан от Дисциплинарната комисия на БФС да не води своя отбор в един мач. Това обаче не притеснява опитния специалист, за когото далеч по важно от отсъствието му край тъч-линията ще бъде поведението на футболистите на терена.

"Аз съм наказан и няма да бъда на скамейката, но и двамата треньори, който ще бъдат там (б.а. Костадин Видолов и Александър Димитров) са доста компетентни и знаят как да реагират и какви решения да вземат по време на мача. Все още не сме решили как ще поддържаме връзка, но по-важното е футболистите вътре да направят, така че да сме спокойни и на трибуните и долу на пейката", коментира Феро.

Пред журналистите наставникът на Ботев Пловдив изрази увереност, че отборът ще се представи в по-добра светлина в сравнение с последните няколко мача.

"Амбицирани сме да покажем по-добра игра от последните мачове. Нашите футболисти имат безспорни качества и потенциал и трябва само да влезем в мача с необходимата мотивация. Това, което виждам в тренировките през седмицата ме кара да мисля, че срещу Локомотив отборът ще изглежда по-добре от предишните мачове и ще се бори за победата докрай."

"Ще проведем мача така, че да спечелим трите точки. Искам да играем балансирано. Когато има нужда от натиск, ще го прилагаме, но е по-важно да сме добре организирани и в двете фази и да играем като отбор, а не като индивидуалности. Трябва да сведем индивидуалните действия до минимум, защото те водят до опасни контраатаки и поставят под напрежение нашата защита. Това е една от основните ни грешки в мачовете досега и трябва да я отстраним. Знаете, че ни се налага да отстраняваме грешките в движение."

"Състоянието на Караславов се подобрява, но неговото включване ще се решава след паузата в първенството."

"Все още не знаем кога ще пристигнат футболистите, които очакваме на проби. Намираме се по средата на полусезона и е възможно да се появят проблеми от различно естество. Гледали сме играчите, които сме поканили, но трябва да ги видим и на живо. Дано да се появи някой качествен футболист, макар че в разгара на първенството трудно ще намерим такъв, който да отговаря на нашите изисквания."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация