Филип Лам: Важно е да започнем с победа

13:09
Филип Лам: Важно е да започнем с победа
Германският краен защитник се надява да играе по-значима роля на задаващото се европейско първенство. Лам, който е само на 24 години се утвърди като национален състезател в отбора на Германия и е нетърпелив да излезе в първия мач на своята страна срещу Полша.

Неговата кариера в А гарнитурата намери своето амплоа преди 2 години на домашна сцена, където се проведе последното Световно първенство. Лам отбеляза и първия гол за Германия в срещата с Коста Рика, а немците достигнаха до полуфиналната фаза, където бяха елиминирани от бъдещия световен шампион Италия.

"Световното първенство е извън нашите мисли и европейското най-накрая започва. Сега най-важното е да започнем с победа."

"Преди световният шампионат имах само 3 години в професионалния футбол. В последните две години с екипа на Байерн аз се учих непрекъснато и сега моят глас в отбора също е важен."

"Вече съм по-опитен и трябва да поема повече отговорност. Напрежението определено нараства, но това е нещо нормално. Всеки футболист, който е тук желае най-накрая мачовете да започнат."

На въпроса, кой е фаворита в началото на турнира, Лам отговори:

"Ние сме само един от многото отбори, които могат да спечелят турнира."

Относно критиките към неговия съотборник и партньор в защитния вал на Байерн Мюнхен, Бастиян Швайнщайер, крайният защитник отговори: "Не виждам никакъв проблем в защитата и Бастиян ще достигне неговата оптимална форма. Той е голям играч, който се е представял блестящо на големите форуми. Сигурен съм, че и сега ще ни бъде от изключителна полза."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация