Стоичков към Бербо: Влез в битка, пусни кръв, бий им шута и напред!

09:34
Стоичков към Бербо: Влез в битка, пусни кръв, бий им шута и напред!
В специално писмо до в-к "Труд", Христо Стоичков изрази подкрепата си за нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. До сега мениджърът на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън беше един от малкото специалисти, които бранеха национала ни от убийствените критики на Острова. С пропуснатата дузпа в полуфинала за ФА Къп срещу Евертън, Бербатов даде нов повод за негативни мнения по свой адрес.

Ето и пълният текст на писмото от Христо Стоичков до Димитър Бербатов:

Митко, сега те критикуват яко, но повярвай – скоро ще те хвалят пак! Така е в големия футбол. Сега, каквото и да става, дръж горе главата и нито за миг не забравяй, че си страшно талантлив и си най-скъпият играч в Юнайтед.

Вестниците не трябва да ти влияят. Те са за феновете. Ако се съобразявах с тях, или трябваше да се хвърля от радост от някой покрив, или да ме намерят някъде обесен от мъка. Имаш елегантен стил, но англичаните искат и да воюваш. О\'кей, влез в битка! Пусни кръв! Играй твърдо, не се плаши от картони. Покажи им, че българите сме и биткаджии. Така и по-лесно, и по-рано ще вкараш онзи гол за историята, след който сегашните критики ще бъдат дълбоко погребани. И като заговориш в съблекалнята, всички ще млъкват. Българин, лидер на велик отбор! Ще ти хареса, ще видиш.

Забрави за светските истории. Елиминирай нагаждачите, които в България доскоро те величаеха, а сега първи с големи букви пишат против теб. Завистниците са много, но пък са слаби и жалки. Смело им бий шута и напред!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DavidSilva
02.05.2009 09:06

И двамата са или били страшни футболисти,само дето Ицата има къде къде по-силен характер

SG_favorit_
26.04.2009 12:32

Винаги съм се възхищавала на таланта на Христо Стоичков, невероятен футболист ... и никога не съм обръщала внимание на глупостите в жълтата преса, които са писали по негов адрес и продължават да пишат - така и с Бербатов... Не може да угодиш на всеки, затова "Бий им шута и продължавай напред!" Не съм фен на Манчестър Юнайтед, но гледам мачовете им заради Митко Бербатов, ЗАЩОТО ПРЕДИ ВСИЧКО СМЕ БЪЛГАРИ И ТРЯБВА ДА СЕ ПОДКРЕПЯМЕ, КЪДЕТО И ДА СМЕ, НО... УВИ

nadellin
23.04.2009 00:34

Подкрепям думите на Стоичков! *smile*
С тях тъкмо се доказва за пореден път медийната спекулация около това, че има напрежение заради това кой колко пъти е станал Футболист на годината...но това е друга тема.
Всеки има лоши моменти и липса на късмет! Бербатов е човек, а не машина за голове! Престанете да го нападате! Вие всеки път би се справяте безупречно с работата си?! Това прави велик и гледан футбола-неочакваното, обратите...дори несполуките.
Друг път го величаете и му се мазните, а сега заклеймявате...Това просто не е неговия стил, но май трябва да стане, за да се харесва на такива вечно недоволни, мрънкащи "футболни специалисти" от агенция "С бирето на канапето"! *lol* *joking*

dibrik
22.04.2009 18:52

Евала Ице .. за тва на времето беше голям не само като футболист ми и като личност .. защото не цепеша бъсма на никой !!! А Бербо добряка иска всеки да го мачка ..
"Покажи им, че българите сме и биткаджии."
"И като заговориш в съблекалнята, всички ще млъкват. Българин, лидер на велик отбор! Ще ти хареса, ще видиш."
"Завистниците са много, но пък са слаби и жалки. Смело им бий шута и напред!"
АЗ НАСТРЪХНАХ ОТ ТЕЗИ ДУМИ .. ПРЕДСТАВЯМ СИ БЕРБО *smile*


LyusiNM
22.04.2009 18:25

MeToDueB - Напълно съм съгласен с теб *beer*

bacardy_breezer
22.04.2009 16:39

Запетаите и другите препинателни знаци сте ги добавили после нали *joking* Ицата беше добър футболист ,но пък за сметка на това е мнооого кухо ,селско парче *smile*

ultrared48
22.04.2009 16:05

болни хора сме ние,болни.малки страни като нашата им се ражда един игра4 на 100 години и му строят паметник,не ги интересува как играе,достатьчно им е само да играе в голям отбор иса горди с него и дьржавата си.а от бг излязоха не един,а много и то в какви отбори-барса,порто,ман юн,спортинг и т.н.и пак ревем.плюем и умуваме.що??????????ами щото 99% от тях са излезли от един отбор,тва е.друго обяснение за тая простотия и злоба нямам

krasi3737
22.04.2009 15:34

Не се карайте бе хора.Уважавайте се като хора,които обичат футбола.Наистина Бербо един от малкото,които е играл във велик клуб.Наистина може би трябва да промени нещо в поведението си на терена,защото изискванията в Ман.Юн. са големи.Бъдете благосклонни към него ,към другите хора,които имат различно мнение от ващето, а също така и към себе си.Бъдете ДОБРИ и не се карайте.Животът е прекалено кратък.

ludotopse
22.04.2009 15:25

кои знай как им вика в Юнайтед и национала : "Юуууу бее,брех мама ти ,дай таз топка ,Юуууу"...и като я получи - нищо - губи я или забави атаката ,докато дойдат Видич или Тунчев... *lol* *lol* *lol*

ludotopse
22.04.2009 15:20

маха там в национала като някакъв пастир на другите ,разпорежда се като покровител...явно бая е пасъл лятос овцете с дядо си... (rofl) да си се връща в България и няма да се караме звезда ли е не е ли ,добър ли е или не ,кое първенство ще му ходи...

MeToDueB
22.04.2009 15:19

Роналдо, като тича .. няма самочувствие на голямата работа ли (не че не е .. но е лаком, като гъз. Симулира, защото той бие фауловете и дузпите .. въобще .. понякога ощетява отбора) Тевес също търчи много .. стреля от където си поиска, прави някакви безнадеждни удари .. и се лакоми. Въобще не ми харесва отбора.. гледам ги всеки мач, най-вече заради Бербатов, но са много лакоми. В очите им виждам завистта (не на всички, но на някой - Роналдо, Тевес .. ) като някой друг отбележи гол. Никога не благодарят, като им асистират за попадение .. и си мислят, че света се върти около тях. Бербатов е друг тип футболист. Не може да търчи, като тях, но не е лаком и не се мисли за голямата работа. Ако се мислеше .. едва ли щеше да асистира толкова много, а щеше да бие от където му падне .. това е моето мнение все пак.

е това какво говоря .. понякога нарочно се правя и аз *joking*

ludotopse
22.04.2009 15:16

седим си и се дърлим заради някакъв кретен ,пак го казвам. Няма смисъл - няма на всеки да е еднакво мнението ,ясно е,но до конфронтация да стигаме заради някакъв овчар от Рилските пасища - не си струва.

ludotopse
22.04.2009 15:14

посочих ти изрично в кавички - лакомии ,нефутболисти ,това не било отбор ,те не били звезди ,той бил ,нямал самочувствие на голяма звезда ,а точно такова има ,иначе нямаше да се шляе по терена,а да тича *smile* И не се заяждам - правя коментар на някои фрази ,които не звучат като мнение ,а като изтъкване.Това "аз всичко знам ,всичко разбирам" дразни - можеш да знаеш много,аз да знам много ,3-ти да знае много ,но пък да натрапваме така...Снощи бях на родителска среща ,и даскала по френски се изтъкваше колко мн разбирал френски,английски ,немски, математика и още 5 науки изброи ,викам накрая "Стига си се изтъквал - глупаво е" . Сега и това твоето натам отива...Дано разбра този път какво се старая да ти кажа,а не да те обидя

MeToDueB
22.04.2009 15:07

моя си е работата какъв съм, но заради футбола живея *wink* Играя го, гледам го .. и само от това се интересувам. И кое те подразни в мнението ми, че започна да се заяждаш ?

ludotopse
22.04.2009 14:54

Да ,добре ,така е *wink* Признавам ти "познанията" . Ще замълча - нека другите преценят кой прав ,кой крив...Само да питам ? НСА ,специалност "Футбол " ли имаш ? Или изкара стаж в големите първенства и си коментатор може би на някое голямо първенство ? (rofl)

MeToDueB
22.04.2009 14:48

като разбирам ЩЕ ГОВОРЯ .. ако не ти изнася, не чети !

emo_peleto
22.04.2009 14:47

Христо Стоичков може и да не блести с кой знае какъв интелект, може и да говори доста глупости по медиите, но сега мога само да му кажа: ЕВАЛА! Браво! *smile*

ludotopse
22.04.2009 14:45

офф ,бе човек...пак ли бе ? MeToDueB ,стига си се изказвал навсякъде ,че понякога бая изнервяш с твоята "комптентност"..."лакомии ,нефутболисти,не били звезди ,българина бил.." ... Трагедия..май да те оставим да пишеш само ти и да не смеем да се изкажем ?

HacnaHko
22.04.2009 14:03

Евалата на Стоичков *smile* само забрави да му каже да ги псува малко така от сурце !!! Нормално е да те критикуват все пак засенчваш истински звезди и очакванията са големи !!! Така че всичко което трябва Камата си му го каза .. Малко по сърцато и нещата ще си доидат на мястото

MeToDueB
22.04.2009 13:32

a все пак има и друго нещо, което е факт .. в Манчестър целия отбор е изграден от лакоми футболисти, които се иживяват, като най-добрите в Света и се мислят за най-големите звезди .. до сега пътите, в които Бербатов получи пас, отговарящ за пас, какъвто трябва да получава нападател, се броят на пръсти ... 1 път на Тевес в 90-тата мин срещу Болтън, един път срещу Тотнъм един невероятен пас .. и още няколко. Но в повечето от половината си голове, Бербатов сам си ги изработи, а никой не му асистира ... той подава, те на него не .. те не са футболисти .. тоя отбор са лакомии. Най-вече Роналдо, Тевес, Скоус .. дори и защитниците (спомням си срещу Интер как О'Шей изпусна едно 1000%-во положение, в което Бербатов се бе пласирал на точното място .. ако беше получил пас, щеше да вкара. И много други такива случай е имало .. не трябваше да ходи в тоя ""отбор"" .. те не са отбор. Отбор е Барса. Там, ако Анри е вкарал гол, при следваща ситуация .. ще подаде от голлинията на Ето'О, че да се разпише и той ..

MeToDueB
22.04.2009 13:26

Стоичков е най-добрия именно за това, защото има изграден характер на победил и до края се бори. Ще изяде тревата, само и само отборът му да върви. Неслучйно е един от най-добрите на Света за всички времена. Трябваше да има 2 златни топки в кариерата си (ако не го бяха прецакали в последния момент 92-ра год) .. но и една не е малко.

Ако Бербатов имаше този характер, щеше да е най-добрия. Бербатов си има всичко, но няма това самочувствие на голяма звезда, няма самочувствието да завършва сам атаките, да се бори до край ... ако го правеше .. може би щеше да бъде още по-добър. Не става само с талант .. трябва и спортна злоба. Стоичков, ако го нямаше този характер, едва ли щеше да е на толкова високо ниво. В Барселона той е почитан, като бог, тук го хулим .. но такъв ни е манталитета. Той се спаси от скапания народ, но и Бербатов така ще прогоним .. тъп народ ..

laryk
22.04.2009 13:17

Ицо е напълно прав.Както той е бил лидер в барса използвайки малко по-груб начин на мислене и действие , така трябва и Бербо да поотпусне тази своя страна от характера си. *smile*

ludotopse
22.04.2009 12:31

А така -оттам се почва ,ако иска да има развитие някакво *smile* И аз съм съгласен със Стоичков....Нашите критики няма да ги чуе ,а и да ги чуе няма да ги възприеме ,ама от Стоичков може да се стресне

Lucas_Podolski
22.04.2009 12:30

То и Стоичков това казва де, Берватов има безспорни качества, но няма хъс! Бербатов няма качества на лидер, Стоичков се опитва да го нахъса и мотивира, нещото което прави най-добре - може да е тъп като дънер, но сърцето и всеотдайноста му са завидни!

the_game69
22.04.2009 12:21

sashaserg ЕВАЛА ПИЧ и ако всички българи мислеха като теб...

bet1master
22.04.2009 12:12

Сега Бербо има страхотен нюх към гола .Затова според мен би било добре вместо сър Алекс да му дава тази свобода на игра и да действа в центъра на терена ,да го сложи както си беше в ЮТотнъм на върха на атаката.Просто да посрещне някоя топка и да я забие в мрежата ,което може най-добре.Забелязал съм че той не е и един от бързите играчи в Юнайтед и му е трудно при контра атаките .За мен най-добрата схема е Бербатов да си стои като централен нападател и Рууни зад не го като Second striker от дълбочина.Ако успеят да се нагласят така 100% ще има много голове в актива на българина и разбира се повече успехи за Манчестър. *wink*

daxy
22.04.2009 12:05

Негово величество Ицо Стоичков в типичния си стил *thumb_up* *party*

ludotopse
22.04.2009 12:03

Каква машина бе брато ?Оня другия пък -изолирали го били...Той сам се изолира с недвижението си...Хубу ,българи сме ,ама стига сме гледали пристрастно.Не играе - това е истината.За да играе за Манчестър трябва да се раздава ,а той - не.Стига сме се плюли 1 друг и сме се обиждали заради някакъв кретен.Да си играе там колкото може и иска ,пък грешно или не е там,заслужава ли си парите и заплатата - това е работа на тренера и ръководството.И да подчертая - от Тотнъм съм ,не от някой от големите ,но и докато играеше за Тотнъм не ми хващаше окото - силно срещу малките ,вяло срещу силните.

ForzaMilan1899
22.04.2009 11:58

Ицо е напълно прав.И все пак не вярвам Бербо да се промени много..това си му е стила на игра *evil*

Berrba
22.04.2009 10:36

Ех-защо Берба не е като( кучето( да пуска кръв-да настъпва-напред БЕРБА ние сме с теб *devil*

mancho81
22.04.2009 10:15

Бербатов в много ситуации е изолиран от отбора. Посрещането му на Олд Трафорд не може да се сравнява с начина, по който беше посрещнат в Тотнъм. Тук всички са звезди и повечето ги е страх някой да не ги засенчи. Същото ще се случи с Роналдо, ако мине в Реал М. Публиката ще го обича, играчите ще го мразят. Важно е Бербо да издържи на напрежението, да не каже, или направи някоя глупост и да си играе играта. Фърги не е взел Бербо да се бие по терена - Руни и Тевес това го могат, но не са толкова подвижни и интелигентни в наказателното поле, и нямат такива пасове по конец. Успех Бербо!

PRI_A_TEL
22.04.2009 10:06

Е и аз като Стойчков говоря от половин година насам ама поне дано стигне до него това което "Камата" казва. Според мен точно това и малко агресия и ще си имаме Бербатов, а не манекенчето. Пусни Кръв Бербатоов няма да играеш 100 години.

venko1948
22.04.2009 10:05

велик е ицо. няма по на място казани думи от неговите

sashaserg
22.04.2009 10:02

Аве честно казано и Рио пропусна дуспа, която бе основна за загубата!!! А Берба и Стоичков са най-великите български играчи на всички времена заедно с Гунди, (но той умря млад)а тея нещастници и смотльовци дет оплюват лицата на българския футбол да си затворят смотаните усти и да си гледат работата. Да това не е сезона на Бербатов, но спомнете си в какава еуфория бе българския запалянко след като Бербо бележеше наред миналия сезон и как всички ликувахме след като той премина в Ман Ю. Може да не се справя добре но Сър Алекс Фергюсън е най-великият треньор на всички времена и си знае работата.(Да знаете аз съм за Челси, Левски и Черно Море така че не съм пристрастен)

peter1985bg
22.04.2009 09:59

След този коментар всички, които плюят Бербатов, могат само да се самообесят безкрайно. *angry*

tamate_unufreev
22.04.2009 09:49

Евала Ицо Евала Бербо само така смело напред и никога не гледайте надолу
деба завистниците му в тая българия деба ..... *evil*

tomimilanista
22.04.2009 09:43

берба не е за толкова смотан и касметлиски отбор *evil*