Шампионът Монпелие с втора победа за сезона

09:41
Шампионът
Монпелие с
втора победа за сезона
Шампионът Монпелие победи домакина Нанси с 2:0 в мач от седмия кръг на френското футболно първенство. Така възпитаниците на Рене Жирар записаха втори успех за сезона и се отдалечиха от опасната зона.

Монпелие, който все още няма победа като домакин в кампанията, събра 8 точки и вече е на 12-а позиция в подреждането на 10 точки зад лидера Олимпик Марсилия, който има и мач по-малко.

Юнес Беланда изведе шампионите напред в средата на втората част след асистенция на Карим Аит Фана, а в самия край Сюлейман Камара удвои.

Лориен остана четвърти с 13 точки след 1:1 като гост на Евиан Тонон Гаяр. Домакините поведоха в осмата минута чрез Сабер Хелифа, но допуснаха изравняване четири минути преди края, когато резервата Жил Сюну се разписа и запази серията без загуба на тима си от началото на сезона.

Тулуза се изкачи на петото място с 12 точки след успех с 2:0 над новака Троа като гост. Уисам Бен Йедер и резервата Еманюел Ривиер вкараха две бързи попадения в средата на втората част за победата. Троа остана на последното място с 2 точки и е единственият отбор от елита без победа от началото на кампанията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация