Дортмунд наказа Мьонхенгладбах (видео)

21:39
Дортмунд наказа Мьонхенгладбах (видео)
Шампионът Борусия Дортмунд разгроми гостуващия Борусия Мьонхенгладбах с 5:0 в мач от шестия кръг на германското футболно първенство. Възпитаниците на Юрген Клоп прекъснаха по впечатляващ начин серията си от две поредни срещи без успех в Бундеслигата и се изкачиха на трето място с 11 точки.

Лидер е Байерн Мюнхен с пълен актив от 18 точки, а на второ място с 13 точки Айнтрахт Франкфурт, който утре приема Фрайбург.

Двубоят започна равностойно на "Сигнал Идуна Парк", въпреки че Невен Суботич можеше да открие за домакините в 12-ата минута, но нацели напречната греда, след като засече с глава центриране от корнер на Якуб Блашчиковски. В 35-ата минута бившият играч на гостите Марко Ройс направи 1:0 след самостоятелна акция и удар между краката на Марк-Андре тер Щеген. Пет минути по-късно Суботич удвои с глава след подаване от ъглов удар на Блашчиковски.

Ройс направи резултата класически в 70-ата минута с удар от малък ъгъл след двойно подаване с Марио Гьотце. Илкай Гюндоган вкара четвърти гол в 79-ата минута, след като засече от точката на дузпата отлично подаване на Блашчиковски от ляво. В 85-ата минута Гюндоган изведе Блашчиковски в ляво в пеналта и полякът оформи крайното 5:0 с точен изстрел в близкия ъгъл.


BD 5-0 BM by landsgraaf

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kabela91
30.09.2012 02:06

По ги харесвам Дортмунд отколкото Байер М. мое мнение *smile*

CreationKiller
29.09.2012 21:52

Какво направиха тези ле *lol* Разбили са ги *beer* Честито на феновете на Дортмунд.Симпатичен отбор са ми *beer*