Адриан Муту се завръща в националния отбор на Румъния

19:13
Адриан Муту се завръща в националния отбор на Румъния
Адриан Муту и Банел Николица бяха повикани в националния отбор на Румъния за световните квалификации с Турция на 12-ти октомври и с Холандия четири дни по-късно.

Двамата не са играли за представителния тим на страната си от 29-ти февруари насам, когато Румъния завърши 1:1 у дома с Уругвай в приятелски мач. Старши-треньорът на Румъния Виктор Пицурка включи в състава Муту, въпреки че той е играл само 28 минути като резерва в един мач за новия си отбор от Франция - Аячо.

33-годишният нападател, който има 34 гола в 73 срещу за националния отбор, изтърпя две наказания заради допинг в кариерата си досега, а през лятото прекрати договора си с италианския Чезена и премина в Аячо.

Полузащитникът на Сент Етиен Банел Николита има 34 мача за Румъния. Световните квалификации ще пропусне вратарят Богдан Лобонт, който е контузен. Пицурка повика 14 играчи от чужбина, а следващата седмица ще обяви имената на деветимата футболисти от вътрешния шампионат.

Румъния е начело в група "Д" с шест точки от два мача, след като постигна победи над Естония и Андора. Холандия е на второ място също с шест точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари