Наказаха сурово Торпедо Москва

16:33
Наказаха сурово Торпедо Москва
Дисциплинарната комисия на Руския футболен съюз (РФС) присъди служебна загуба на Торпедо Москва с 0:3 от Динамо Москва, след като феновете на отбора-домакин бяха признати за виновни за прекратяването на мача за Купата на страната в сряда. Срещата беше спряна от съдията и дежурния делегат в средата на второто полувреме при резултат 1:2, след като привържениците на Торпедо няколко пъти засипваха терена с бомбички и димки.

Председателят на Комисията Владимир Катков обясни, че решението е взето спрямо член 102 от Дисциплинарния правилник.

Другото наказание, което Торпедо трябва да изтърпи е три мача при празни трибуни в мачовете си от Първа лига (второто ниво на руския футбол).

Санкции има и за гостите от Динамо. Техните фенове също са хвърляли бомбички и димки, но това коства на клуба само 200 хиляди рубли. Всъщност срещата беше прекъсвана на три пъти- за първи път в 30-ата минута. Окончателното решение да бъде спрян мача беше взето в 55-ата минута при резултат 1:2.

По този начин Динамо се класира за осминафиналите на турнира за Купата на Русия и там ще срещне Химки. След срещата пък полицията опита да изведе двете агитки
далече една от друга, за да няма инциденти. Оказа се обаче, че групите си организирали бой, в който пострадаха около 40 души в различна степен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация