Заразихме Балканите, в Хърватия искат чужди съдии

15:37
Заразихме Балканите, в Хърватия искат чужди съдии
Хърватската футболна федерация ще разгледа молбата на шампиона на страната Динамо Загреб важните мачове с основния им съперник Хайдук Сплит да бъдат свирени от чуждестранни рефери.

До края на шампионата в Хърватия има седем кръга, а Динамо е на върха с една точка преднина пред съперника от Сплит. Двата отбора ще се срещнат отново на 31 май и това ще бъде срещата, която ще даде отговор, кой ще бъде новият шампион на страната.

Двата хърватски гранда освен това се срещат във финала за националната купа на 13 май в Загреб и на 28 май в Сплит. Генералният секретар на федерацията Зорислав Сребрич заяви:

"Динамо внесоха молбата си във федерацията и ние ще обсъдим въпроса в петък или следващата седмица. Те искат чужди съдии да свирят мачовете с Хайдук. Много е рано обаче да се спекулира с това какво ще реши федерацията."

Динамо загуби на два пъти този сезон от Хайдук и в тима от стадион "Максимир" не останаха много щастливи от съдийството по време на загубата с 0:2 през февруари в Сплит. Директорът на Динамо Дамир Върбанович заяви:

"Ние искаме опитни рефери от най-добрите европейски лиги. Напрежението е голямо и последният мач в Сплит оправдава напълно нашето желание за чужди съдии."

Водещият хърватски спортен журналист Томислав Зидак смята, че молбата на Динамо най-вероятно няма да бъде уважена:

"Не вярвам федерацията да приеме тази идея. Хърватските рефери са добри и може да се разчита на тях. Те са обаче под голямо напрежение преди дербитата между Динамо и Хайдук и разбира се, правят грешки, но аз смятам, че това не става нарочно."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация