Велков: Мачът ще е по-труден за Левски, отколкото за нас

15:58
Велков: Мачът ще е по-труден за Левски, отколкото за нас
Старши треньорът на Локомотив София Антон Велков заяви днес, че оценката на обществеността и медиите за играта на неговия отбор срещу Левски е по-важна от премията. Велков даде пресконференция преди второто поредно столично дерби, което ще играят железничарите.

"Поне за мене е така. А ако оценката е положителна, това говори за работата ни като треньори. Разбира се, за да стане това, трябва да спечелим точки. Може за някои от футболистите да е различно, не искам да говоря от името на всички. Ние дори не знаем каква ще бъде премията в мача с Левски", каза още Велков.

Сините са на върха в класирането с пълен актив, а срещата на стадион "Славия" е в събота, 29-и септември, от 17.00 часа.

"Имаме играчи с опит, които знаят как се печелят точки срещу Левски. Даже си мисля, че тази среща е по-трудна за Левски, отколкото за нас. Но пък нас допълнително ни мотивира, каза още треньорът.

Той допълни, че след мача със Славия има играчи с контузии или заболели, като те са общо петима. Днес и утре ще стане ясно кои от тях могат да излязат за двубоя. Травми имат Георги Христов, Васил Велев и по-лека Димитър Телкийски, а с вирус са Димитър Илиев и Атанас Борносузов.

"Както виждате, това са все хора, които дават облика на отбора ни и разчитаме в мачовете. Надявам се, че с помощта на лекарския екип ще бъдат възстановени", допълни треньорът.

"Като заряд и като настройка не бива да има разлика за съботния мач с Левски, както и този, който изиграхме миналата година. Футболистите би трябвало да са разбрали, че те оценяват срещу силните отбори. Защото ние спечелихме точки срещу по-нискокласни състави, но аз не съм доволен от играта ни там".

"Срещу лидера в първенството няма само да стоим пред нашата врата и да се защитаваме. Ще се опитаме да играем и футбол, а Левски позволява да играеш футбол срещу тях. Да, респектират с представянето си до тук, но ние имаме наши цели и си ги преследваме", обясни още Велков, който води родния си клуб във второ поредно първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация