Йоан Гуфран: Ще гоним титлата до дупка

14:15
Йоан Гуфран: Ще гоним титлата до дупка
Победата с 1:0 над шампиона Лион в неделя вечерта беше солидно отпразнувана от играчите на Бордо. Сред най-екзалтираните от успеха бе халфът Йоан Гуфран, който записа поредния си много силен мач с екипа на "жирондинците". Вижте какво мисли бившият играч на Каен за шансовете на Бордо да триумфира с шампионската титла в Лига 1 в интервю, публикувано в "Меридиан мач".

- Йоан, как се почувствахте след тази победа над Лион?

- Супердоволни сме, защото играхме много добре в този мач. Имаше всички предпоставки да се получи едно наистина голямо дерби и нашият отбор беше доста енергичен. Получиха се здрави сблъсъци по целия терен. Ние, разбира се, искахме и търсихме победата от началото до края. Същото направи и Лион, но за щастие финалният резултат ни подари много усмивки.

- Може ли да се каже, че голът, който отбелязахте, ви освободи от напрежението?

- Със сигурност ни подейства добре. Преди това бяхме доста напрегнати. След гола започнахме да играем по-освободено. Опитахме се да отбележим и втори гол след почивката, но беше доста трудно, защото вече бяхме хвърлили страшно много сили през първото полувреме.

- Мотивацията ли се оказа решаваща?

- Треньорът ни беше мотивирал отлично. Всеки един от нас беше готов. Искахме да спечелим и това се видя и се почувства на терена. По време на тренировките през седмицата доста се забавлявахме. Някои от нас чувстваха повече напрежение, но накрая всички успяхме да се отърсим от него и да играем добре.

- Какво си казахте в съблекалнята?

- Настроението беше приповдигнато. Преди мача всички вярвахме, че можем да победим. Президентът Жан-Луи Трио и г-н Тавермо също бяха там.

- Обещаха ли ви по-високи премии?

- (Смее се.) Това си остава наша тайна...

- Можем ли да кажем накрая, че Бордо докосва титлата?


- Да, определено. Сигурно е, че сме в тройката. Направихме огромна крачка. На първо време трябва да се опитаме да затвърдим това второ място. После ще видим дали имаме възможност да догоним Марсилия. Това остава на втори план, но не бива да ни отписват. Ще гоним титлата до дупка. Марсилия държи съдбата в ръцете си, но ние афиширахме амбициите си за първото място. Просто ще продължим да преследваме лидера до края, за да може после да сме удовлетворени, че сме направили всичко възможно. Освен това в събота ни предстои финал за Купата на лигата. След това насочваме вниманието си изцяло към шампионата с амбицията да направим нещо срещу Рен.

- В личен план чувствате ли се по-спокоен и сигурен за мястото си в Бордо?

- За мен е истинско удоволствие да играя в такъв отбор. Треньорът Лоран Блан ми дава увереност и това ме прави по-сигурен на терена. Кара ме да имам по-високи изисквания към самия себе си, да желая всеки път да давам максимума и да докажа, че мога да играя на високо ниво. Той ми дава повече свобода в офанзивен план. Изпълнявам съветите му и всичко върви отлично.

- Защо не успяхте да покажете тези ваши качества по-рано през сезона?

- Не че не съм искал, но през повечето време трябваше да действам в дефанзивен план и по-рядко в атака. Доволен съм от моето представяне и ще продължа да работя, за да бъда на ниво.

- Споменахте Купата на лигата, какво очаквате от финала в събота срещу Ван?

- Всички сме мотивирани да спечелим трофея. В този отбор сме се събрали все биткаджии и не се съмнявам, че ще се хвърлим с всички сили. Не трябва обаче да подценяваме съперника. Ван е добър отбор и със сигурност притежава силни качества. Да не забравяме, че отстрани Ница и това е показателно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация