Индзаги изпревари Марко ван Бастен

12:26
Индзаги изпревари Марко ван Бастен
Нападателят на Милан Филипо Индзаги, за пореден път влезе в историята на италианското първенство. При разгрома с 5:1 над Торино 35-годишният голмайстор заби поредния си хеттрик и така изпревари клубната легенда Марко ван Бастен.

Супер Пипо има 10 хеттрика в Серия "А" (5 с Милан, 4 с Ювентус и 1 с Аталанта), а великият холандец и Джузепе Синьори (Лацио, Болоня) завършиха кариерите си с по 9, пише "Стандарт".

"На моята възраст се забавлявам адски много, когато чета и слушам как на Милан му трябва таран, който да бележи много голове с глава. И реших да действам така. Вкарах два гола с глава", каза Пипо след мача.

Ветеранът призна, че съжалява за развитието на сезона досега. "Ако бяхме спечелили още 3-4 точки в мачовете, в които се провалихме, щеше да е интересно. Защото сега играем много силно. Но с 10 точки аванс на Интер не може да мислим за Скудетото. Трябва ни второто място, за да видите догодина отново истинския Милан", добави той.

Друг ветеран - Франческо Тоти, също влезе в историята. 32-годишният капитан на Рома, който се разписа два пъти за 3:2 срещу Лече, стана десетият най-добър голмайстор в Серия "А". След дебюта си през 1994 година Тоти има 175 гола в първенството. Той измести в класацията клубната знаменитост от 40-те години Амедео Амедей (174 попадения). Лидер е легендата Силвио Пиола с 274 гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bambaleo
22.04.2009 15:29

тъй, тъй но сезона е провален от всякъде както и да се гледа!!!
Миланист съм от как се помня, признавам го тоз като нападател, но се пропуска един факт!!!
Бастен се отказа поради контузия и далеч по рано от споменатите 35 години на които е Пипо.
Другото което е важно да се спомене, че Бастен не лягаше за дузпи и не имитираше такива, а тоз го прави редовно.Такива се наричт рецидивисти!!!
И не на последно място Бастен беше уникален неможеха да го спрат, те и затова го контузиха така че никога да неможе да играе проф. футбол!!!
Като неможе да се отнеме топката чисто се търси грубото влизане.
НЕ ГИ СРАВНЯВАЙТЕ ДВАМАТА, НИСТО ОБЩО НЯМА МЕЖДУ ТЯХ ОСВЕН ЧЕ СА НАПАДАТЕЛИ.
ИГРАХА И В РАЗЛИЧНИ ВРЕМЕНА!!!