Франк Лампард: Това е най-добрият ми сезон

11:29
Франк Лампард: Това е най-добрият ми сезон
Вътрешният халф на Челси Франк Лампард заяви, че е това е най-добрия сезон в кариерата му. 30-годишният футболист отбеляза 12 гола по време на кампанията, в която "сините" започнаха по-скоро неуверено под ръководството на Луиш Фелипе Сколари, но се върнаха във форма след пристигането на Гуус Хидинк като мениджър на тима през февруари.

Челси останаха в играта с възможност да спечелят три трофея, финал за ФА Къп и са на четири точки зад Манчестър Юнайтед в Премиършип.

"Мисля, че лично за мен това беше най-добрият сезон", заяви Лампард.

"По време на сезона нещата претърпяха различни обрати. Имахме спадове и постижения, но аз съм много доволен от играта си. За щастие трийсетте ми години, може би са най-добрите ми. Знам повече за играта и как да я играя. Хората са свикнали да се шегуват с шутовете ми навсякъде от терена. Когато си по-млад опитваш много неща. Сега изчаквам подходящият момент да залъжа противника и да стрелям", допълни Лампард.

Вече минаха близо две години откакто Челси не са печелили важен трофей и Лампард е доволен, че в момента тима има реален шанс за успех.

"Когато си имал много години на успех и след това пауза се разстройваш, че не печелиш нищо. В момента сме близо да спечелим отново и играем по-добре от преди. Не обичам да сравнявам с ерата на Моуриньо, но вярвам, че отново ще имаме тази мощ и увереност, както тогава. Загубихме това в началото на сезона. Загубихме точки и игри, но сега усещаме сила", допълни още Лампард.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация