Хофе надви Хановер и записа първа победа за сезона (снимки)

21:20
Хофе надви Хановер и записа първа победа за сезона (снимки)
Хофенхайм спечели първи точки през този сезон в Бундеслигата, след като в мач от 4-ия кръг разби Хановер'96 с 3:1 у дома. За зелено-черните от Северна Германия пък това беше
първо поражение и те остават на 3-о място със 7 точки и вече на 5 от лидерите Айнтрахт Франкфурт и Байерн.

В другите два мача от днес се получиха равенства. Щутгарт завърши 2:2 като гост на Вердер Бремен, но си остава предпоследен с 2 точки.

По-рано пък през деня Байер Леверкузен се задоволи с 1:1 у дома с Борусия Мьонхенгладбах. Андре Шюрле пропусна дузпа за отбора на Леверкузен при 1:1 и така отне две точки от актива на своя тим.



Сеяд Салихович, Даниел Уилямс и Фабиан Джонсън вкараха головете за първата победа на Хофенхайм, която извади отбора на Маркус Бабел от зоната на изпадащите. Сега на последното място остана Аугсбург, който в събота падна 0:2 от Майнц. Иначе тимът на Хановер излезе напред в резултата в 28-ата минута, след като Матийо Делпиер с глава си вкара автогол. Но авансът им беше доста кратък, защото една минута по-късно Делпиер даде дълъг пас към Джонсън, който се възползва от неубедителна намеса на защитника Стивън Черундоло и сам срещу вратаря не сгреши.



Салихович направи 2:1 в 81-ата минута с глава, като само минута по-рано влезлият на терена Кевин воланд центрира от крилото. Същият Воланд направи пробив през трима бранители и пак към Уилямс, който оформи крайното 3:1. Все още без победа- отборът на Щутгарт, показа морал и се върна в мача от 0:2 до 2:2 при визитата си на Везерщадион в Бремен. Мартин Харник, който се разписа за Щутгарт, беше отстранен две минути преди края на мача с червен картон.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация