Алекс Фъргюсън: Всеки може да сгреши, аз съм губил много с дузпи

08:15
Алекс Фъргюсън: Всеки може да сгреши, аз съм губил много с дузпи
Сър Алекс Фъргюсън за пореден път се изказа в подкрепа на Димитър Бербатов и защити нападателя от критиките, които засипаха национала ни след пропуснатата дузпа в полуфинала за ФА Къп срещу Евертън. Мениджърът на Манчестър Юнайтед не доумява защо целият сезон на сънародника ни се поставя под съмнение заради една грешка от бялата точка.

"Бербатов е разочарован от пропуска си и е нормално да понесе критики. Когато купиш футболист за 30 милиона паунда, хората си мислят, че за него не трябва да е проблем да вкара една дузпа, но нещата не стоят точно така. Всеки може да сгреши. В действителност Димитър игра доста добре. Не виждам защо представянето му през целия сезон се поставя под съмнение заради тази изпусната дузпа. Самият аз много пъти съм губил с дузпи. Като се замисля, единственият ми голям трофей, спечелен след наказателни удари, е финалът на Шампионската лига в Москва", обясни Фъргюсън.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sudi
26.04.2009 08:59

Има зависимости във футбола и снощи се доказа това в пълна сила.Дали 3-5 или 5-2 няма никакво значение.Да не би да забравихте,че един от най-тотаджийските отбори на които им казваме курвенски е именно Тотнъм *wonder* *stop* Така че сдузпа или без 5-те парчета са 100% резонни и никакви изводи не могат да се правят за идващите мачове с Венгер и детската му градина-не че тия пишлемета не могат да бият М.Ю.Другото видяхте ли-Бербата-апатия,липса на каквото и да е самочувствие,да не кажа страх-от какво бе взема една кошница пари-значи са го оценили-не мога да си обясня това безволие в него ама така няма да стане,ако той не покаже сам качества и самочувствие,следващия Великден може да яде яйца някъде много близо до нас.Юнайтед спечели с Руни, Рони-мангала и останалите и щяха да го направят със или без пасовете на Митко

vsk
26.04.2009 01:39

Само махнете интервалите които съм сложил преди и след наклонените черти и линка ще е валиден,просто няма как да кача дума по голяма от 30 символа.Светнете и всички ваши приятели по този въпрос защото всеки подпис е важен.Ако имя някой Турски министър който не харесва Българския да си ходи в Турция.След новините на Турски в националния ефир сега махат и Българския от училищата а после ко следва ще махнат нас от България ли?Няма да стане пра дядо ми не си е дал йживота на Дойран за да пуснем Турците да ни командват - вън мангалиии.Вън докъто не сме ви върнали ония 500 години "Присъствие".Аз лично искам детето ми да учи Български в училище колкото и да е труден,надявам се да не-съм сам!?

dakata00
22.04.2009 01:34

Мите време е да ги почваш според мене и да им затвориш устите на тия глупаци дето са срещу тебе... Евала на САФ

arsenov
21.04.2009 14:55

Delian_kn: ае спеца то по твоита малумна логика трябва и александар томов да защитиме а??? спец бил *lol*

massart
21.04.2009 14:17

хора вие сте мн зле щом нападате така бербатов и такива работи стават а просто аз немога да ва разбера неизкате берба ама кат доиде мач на балгария сички за него заговарят като бе контузен нищо сме без бербатов тогава се спасихме с кипар и ейре аат така са и ман юнайтед без бербо ко праят нищо *devil* ама това сте вие като някои не вкара е некадарник през сезона бербо вкара 8-9 гола а някои от тях и победните ...

NAZARETH
21.04.2009 13:53

След време отново ще преклоните глава пред сър Алекс.

Pavel_BG
21.04.2009 13:13

Абе вие сте прости комплексари и завистници бе!!!

danman
21.04.2009 12:26

Сега разбрах,че Фергюсън е решил да пусне като титуляр Бербатов в утрешния мач.Взех да се питам дали Фърги не го хваща старческа деменция или му е все едно дали ще спечелят,щом поема такива безумни рискове.

Don_Gonzo
21.04.2009 12:10

До г-н М.Иванов, който си позволява да разпространява петиции срещу капитана на националния отбор на България.

Иванов, защо си толкова прост бе, пич? Ти имаш 50 правописни грешки в три изречения, но петиции срещу един от най-успелите ни сънародници ще пишеш?!!!! Глупак, заради такива като теб България е на такова дередже. Аман от завистници и некадърници, които избиват комплекси чрез омраза към другите. Инфантилен селяндур!!

doctorwho
21.04.2009 11:22

vladislav4o грешно сравнение Анри мина от английски в испански отбор там факторите са коренно различни, по старите фенове да си спомнят за Теди Шерингам той е най близко като стил на игра до Бербатов, той също беше доста критикуван, но стана легенда заради няколко ключови гола един от тях на Байерн 99', Кантона също почна малко трудно, но той се подготви лятото с тима и влезе бързо в крачка, а и тогава отбора беше коренно различен и всички играеха за отбора, а не за себе си...

doctorwho
21.04.2009 11:17

За Бербатов ще можем да съдим след края на следващия сезон дали е за Манчестър Юнайтед или ще се превърне в втория Верон... Но нас българите трябва да ни интересува повече квалификациите за световното и благото на националния отбор, което автоматически означава, че изключително глупаво да засипваш с критики един от най - класните си национали преди супер важния мач с Ейре... Колкото и да ми харесва Рангелов само с него няма да стане самото присъствие на Берба ще даде друго измерение на отбора ( А и Марто is back!!!)

vladislav4o
21.04.2009 11:16

Абе я се осъэнайте бе ! Направете едно елементарно сравнение с Анри от Барса.Как игра Анри първия си сеэон в Барселона а ? Меко каэано раэочароващо.Пък и Бербатов не играе лошо.Щом Фърги го пуска эначи се справя със эадачата си.

doctorwho
21.04.2009 11:08

мнозина смятат че с идването му се развали триото тевез - руни - роналдо истината е че това трио е мит, през миналия сезон всички се дължеше на един човек - Кристиано Роналдо, колкото и да ми е противен той изнесе отбора на гърба си... Тевез е футболист който влага много желание но няма много талант, понякога се получава при него, някой път не но той е идентичен като руни (той обаче има и талант и желание) за това САФ взе берба за да може да има кой да организара атаките (мнозина си мислеха и все още си мислят че го взе да бъде таран тип Ван Нистелрой). Други проблеми през този сезон са лошата форма на Скоулс и липсата на достатъчно мачове в които и Руни, и Бербатов са в топ форма видя се в 2 - 3 мача че когато това е налице головете не са проблем, не включвам Роналдо защото на него явно ума му не е в юнайтед вече...

doctorwho
21.04.2009 10:54

никой не си дава сметка за един факт до тук берба е решил 5 - 6 последователни мача с голове или асистенции. Това са 15 - 18 точки т.е. без него юнайтед щеше да се бори за 3 тото място. в момента той е под огромно напрежение той и робиньо са постоянно под прицел на английските медии, а берба и на нашите. Скоре беше контузен, не се подготвял лятото с отбора и трябваше да влиза в крачка през сезона, отбора не е свикнал с него и т.н. той е професионалист и трябва да ги преодолее... за дуспата той по принцип така си ги бие такъв е стила му, но вижте само как се промени коренно отбора като влезе и се опита да заиграе футбол като изключим селските прояви на тевез с опити да вкара гол от 30 - 40 м...

venko1948
21.04.2009 10:32

Мачът най-вероятно бе продаден или поне отписан. При положение, че пуснаха бебетата, а отборът изобщо не нападаше...
Освен това, защо никой не говори за дузпата на Рио Фердинанд, която изпусна?
Всички злобни коменатри са на завистници и нереализирали се персони.

Delian_kn
21.04.2009 10:02

Държавата ни е на това дъредже от "Дървени Философи", крадци , лъжци , измамници и убийци, които са идоли в очите на народа. Тук не е времето и мястото да коментираме държавата !

danman
21.04.2009 09:45

Той трябва да се чувства засрамен,не ние.Какво е направил толкова?Играе за националите-падаме,играе за Манчестър-падат.Струва 30 милиона,а насреща какво? Едно ГОЛО самочувствие.Не мисля,че трябва да се подкрепя такъв човек,пък бил и той българин.То за това и държавата ни е на това дередже.

Delian_kn
21.04.2009 09:39

“... О, неразумни и юроде! Защосе срамуваш да се наречеш българин и нечетеш, и не говориш своя език ?!

- Тава бих казал на всички , които продължават да критикуват Бербатов , защото някои от ВАС са наистина крайни.
- Разбирам когато медиите на острова го критикуват , но ние сме българи ! Дори той да беше най-черния човек на света трябва да застем зад него в такива моменти и да го подкрепяме. Аз също имам забележки за неговата игра , но я помислете колко слаби мачове има Джон О`шей или пък Парк , и колко критики са понесли те !? Предполагам ,че ще кажете да , но те не струват 30млн. и ще сте прави - но поне веднъж бъдете българи и не критикувайте ! Тук видях по-жлъчни коментари от колкото в Английската преса !

Delian_kn
21.04.2009 09:24

Няма никакво съмнение , че Сър Алекс ще защитава Бербатов.
Това е като да направиш сериозна инвестиция в нещо , неможе след това да кажеш майната му и да зареш всичко просто така, ако невърви.
Бербатов трябва да се учи от хора , като Сър Алекс , трябва да е щастлив , че има невероятния шанс да играе в един от най-големите отбори в света редом до такива играчи , като Роналдо , Руни и т.н. Сега не е момента за оплакване и самосъжаление, сега е момента Димитър Бербатов да покажа , защо Сър Алекс го привлече и защо продължава да му гласува доверие. Големите фигури и играчи са големи , защото се изправят пред предизвикателствата и ги преодоляват... Успех !

danman
21.04.2009 09:23

Не мога да разбера защо всички се убиват да защитават Бербатов?Той е толкова бос човечеца,че за нищо не става.Обърка цялата игра на Манчестър и заложат ли на него отбора почти пада.А какво самочувствие вкарва!!!Ако съм на Фергюсън ще му покажа червен картон.

Toni_Storaro
21.04.2009 08:37

Браво на САФ, въпреки че Бербо е виновен, той пак го защитава, тази дузпа трябваше да се бие леко и в ъгъла, или силно и в средата, а нашето момче избра нещо средно! bgbanka.com/win.php?ref=8614

TZAR_DRUV
21.04.2009 08:27

Въпреки че Митко Бербатов наистина е в слаба форма,чест прави на сър Алекс че винаги застава зад момчетата си! Освен това във важните мачове при дузпи винаги изпускат големите-вижте назад в миналото. Колкото до Митко,всики играч си има свойте спадове и трябва доста да се потруди за да влезне в игровата форма,в която трябва да бъде всеки който защитава фанелката на Ман.Юн.