УЕФА глобява и Лацио заради феновете на мача с Тотнъм

11:36
УЕФА глобява и Лацио заради феновете на мача с Тотнъм
Италианският Лацио най-вероятно ще бъде глобен със солидна сума в евро, заради поведението на феновете на тима по време на мача с английския Тотнъм от турнира Лига Европа.

Трима от чернокожите играчи на шпорите станаха жертва на расистки изблици по време на мача, който се игра в четвъртък. На "Уайт Харт Лейн" присъстваха около 1 500 тифози на Лацио, които издаваха маймунски звуци, когато топката бе във владение на Аарон Ленън, Джърмейн Дефо и Андрош Таунзенд. На трибуните на стадиона пък бе президентът на УЕФА Мишел Платини.

На орлите бяха повдигнати обвинения, след като в централата на УЕФА бяха получени докладите на рефера Овидиу Алин Хатеган и на делегата Адонис Прокопиу. "УЕФА стартира дисциплинарна процедура срещу Лацио за непристойно поведение на феновете на отбора (расистко поведение)", се казва в изявление на централата.

Случаят ще бъде разгледан на 18 октомври от Дисциплинарния панел на УЕФА, като е много вероятно Лацио да отнесе сериозна глоба за това, което направиха феновете на тима, които са известни с крайнодесните си пристрастия. Българският Левски бе глобен вчера от УЕФА с 30 000 евро, заради расизъм от страна на феновете в мача със Сараево от Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари