Монпелие и Сент Етиен не се победиха (видео)

09:52
Монпелие и Сент Етиен не се победиха (видео)
Шампионите от Монпелие продължават да изпитват трудности в новия сезон във френската Лига 1, като в среща от 6-ия кръг завършиха само 1:1 на собствен терен със Сент Етиен. Така участниците в Шампионската лига заемат 14-а позиция с 5 точки, колкото има и Аячо, а Сент Етиен и Рен поделят 8-9 място с по 7. Начело със 100-процентов актив е Олимпик Марсилия, който в неделя е домакин на Евиан Тонон Гаяр.

Монпелие през седмицата загуби с 1:2 от Арсенал в Шампионската лига, до момента има едва една победа по домашните терени. Сюлейман Камара спаси отбора от нова загуба, след като изравни в 70-ата минута. Минута по-рано той пропусна още по-чисто положение сам срещу вратаря. Той отне топката от защитата на зелените и от 7 метра прати невероятно топката над горната греда. Секунди по-късно обаче овладя пас на крилото Реми Сабела и изравни.

"Започнахме първото полувреме много лошо. И аз самият бях принуден да викам няколко пъти на момчетата, че е време за реакция. Но през второто полувреме бойният ни дух се върна и измъкнахме поне точка. Но има време, ще видим как ще се развие първенството", каза след срещата вратарят на домакините Джофри Журден.

Гостите от Сент Етиен излязоха напред в резултата в 3-ата минута на добавеното време с гола на габонския нападател Пиер-Емерик Обамейанг. Той се разписа малко щастливо,
използвайки щастлив рикошет и неориентирана реакцията на защитата. Макс-Ален Градел центрира от лявото крило, но топката направи фалцово движение и се отби в гредата, след което от 5 метра Обамеянг я вкара в мрежата. Минута по-рано самият той улучи гредата след удар с глава.

Домакините имаха щастието съдията да покаже странен критерий при нарушение на защитника им Мапу Янга-Мбива. Той удари с лакът в лицето Ромен Хамума от гостите, но реферът Лионел Жафредо му каза да стана, за да не му покаже картон за симулация. Ситуацията провокира меле между играчите, които почнаха да се блъскат и бутат, но изгонени пак нямаше.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация