УЕФА стартира процедура срещу Лацио за расизъм

22:09
УЕФА стартира процедура срещу Лацио за расизъм
Дисциплинарната комисия на УЕФА започна процедура срещу  Лацио заради поведението на феновете им по време на вчерашната среща от турнира Лига Европа. Както е известно, двубоят завърши 0:0, но привържениците на римските орли не спряха да обиждат на расистка основа чернокожите футболисти на Тотнъм.

Според публикации в медиите, нападателят Джърмейн Дефоу, крилото Аарън Ленън и резервата Ендрос Тоузенд са били обект на маймунски звуци от феновете на лациалите. В същото време обаче мениджърът на домакините Андре Вилаш-Боаш заяви, че е бил прекалено концентриран върху играта и не е чул нищо. На мача обаче присъстваше и президентът на УЕФА Мишел Платини, който не би позволил подобно поведение да остане без санкции.

От УЕФА обясниха, че следващото заседание на комисията ще бъде на 18-и октомври и тогава ще бъде дискутират този случай.

"УЕФА е много активна по този въпрос и се опитва веднъж завинаги да изчисти футбола от расистки изстъпления. Но аз не мога да кажа нищо за нашата среща, защото не съм чул нищо. Но хората, които са оторизирани, могат да започнат разследване, ако има за какво, каза спокойно Вилаш-Боаш на пресконференцията.

Поведението на феновете на Лацио не е изненада, тъй като традиционно те са ориентирани към дясното политическо пространство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

YUNOFF
23.09.2012 07:55

Всъщност това не е случайност!!! Интересно е, че привържаниците на Лацио не веднъж са доказвали фашистките си възгледи...пък и не е чудно клубът е основан от пряк познат на Мусолини пък и първата ембема на отбора( и сегашните) много много често е оприличавана на нацистки медал: [@link http://en.wikipedia.org/wiki/File]*tongue*arteiadler_der_Nationalsozialistische_Deutsche_Arbeiterpartei_(1933%E2%80%931945)_(vector_version).svg . И не ме учудва, че реагират така това за тях е нормално не трябва обаче да се допуска такова нещо!!! Ето други интересни факти за Лацио и новата емблема която да сравните със нацисткият орден--------> [@link http://en.wikipedia.org/wiki/File:SS_Lazio.svg] . Ето друго което е цитат и показва лоялността към Мусолини ''During time, Lazio’s emblem was modified. An example was in the Fascist time, when the emblem included a Mussolini’s fashes with the eagle.'' Казах ви го това цяло на фона на долният конетар което е изумен от факта, че това не е само във България, по принцип да тенденция е феновете да се държат като говеда във БГ и Балкана но има някой клубове във Европа който още го имат това онова от времето на 2те големи ''касапници''.