Още голове от Хановер и домакински победи за Нюрнберг, Майнц и Вердер

17:40
Още голове от Хановер и домакински победи за Нюрнберг, Майнц и Вердер
В третия кръг най-силните прогнози бяха убедителният успех на Борусия Дортмунд, както и головите фиести в Хановер и Франкфурт. Освен това най-накрая излезе и прогноза за Волфсбург, макар и с двоен знак и съответно – с не особено висок коефициент. Големите издънки бяха две – гол/гол на Щутгарт/Фортуна, който свърши 0:0 и под 2.5 гола на Гладбах – Нюрнберг, които си вкараха общо пет попадения. Общо познах шест от девет прогнози.

Петък, 14 септември
21:30 часа: Нюрнберг – Айтрахт Франкфурт

И двата отбора започнаха много силно сезона, като Айтрахт все още няма загубе точка. В миналия кръг обаче отборът на Армин Фее трябваше да трепери срещу Хамбургер за 3:2, макар че игра цяло полувреме с човек повече. Освен това през седмицата в галера на орлите плъзна вирус и участието на три ключови фигури - Кевин Трап, Пирмин Швеглер и Оушън е под въпрос. Преди седмица Нюрнберг надви Гладбах с 3:2 като гост и събра седем точки, като в предишното си домакинство тимът направи 1:1 с шампиона от Дортмунд. Отбраната на Айнтрахт не е най-силната част на тима и всъщност и трите победи до дози момент, дойдоха срещу отбори с още по-слаба защита – Байер Леверкузен, Хофенхайм и HSV. Нюрнберг е от друга категория а и балансът в този регионален сблъсък е в полза на франките – Айнтрахт има само две победи в последните 10 издания на този двубой.
Прогноза: 1

Събота, 15 септември
16:30 часа: Шалке 04 – Байерн

Първи сериозен тест за баварците през сезона в Германия. И двата отбора спечелиха през седмицата в Шампионската лига с един и същ резултат (2:1) и идентични представяния – без да блестят много и с пропусната дузпа. Шалке 04 обаче има проблеми – Джоунс и Хунтелаар са под въпрос и ако не се възстановят това ще отслаби сериозно кралсконисите. Баварците нямат подобно грижи, като и Франк Рибери, и Ариен Робен вече са на линия. Швайнщайгер обаче ще получи почивка, като най-вероятно ще бъде заменен от Мюлер. Байерн е фаворит, но отбраната продължава да не изглежда особено стабилна
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Волфсбург – Гройтер Фюрт
И за двата отбора съперника е удобен – Фюрт за вълците защото няма силна атака, а обратното е в сила за гостите, защото Волсфбург ще е принуден да напада след отчайващото 0:4 от Хановер в предишното си домакинство, а пък най-силната страна на баварците е защитата. Проблемът за Фюрт е, че когато съперникът вкара гол, просто не се вижда как може да бъде върнат той. Очаква се Дост да се върне на върха на атаката на домакините, което ще прати Ивица Олич на фланга. Въпросът е дали чиста единица или под 2.5 гола, но знак в полза на Волфсбург е по-оправдан. Коефициентът не е нисък (около 1.80), а и в междинния кръг вълците гостуват на Байерн, докато Фюрт приема Фортуна, където ще има доста по-сериозен шанс най-накрая да вземе точка на свой терен.
Прогноза: 1

16:30 часа: Фортуна Дюселдорф – Фрайбург
Домакините все още нямат допуснат гол във вратата си, но в миналия кръг Фрайбург (със солидна доза помощ от своя съперник) вкара пет. Четвърти пореден мач без инкасирано попадение изглежда твърде много за Бундеслигата, но през 2012-ата Фрайбург е изключителен домакин и слаб гост. Време е обаче и Фортуна да отбележи, тоест вместо знак – попадения и за двата отбора. Макар че ако ви се рискува, може да опитате двойка. Що се отнася до съставите – вратарят Фабиан Гийфер – един от героите за домакините преди седмица в Щутгарт – ще е титуляр въпреки операцията на устата, която претърпя, а пък за гостите Даниел Калиджиури се връща в стартовия състав, което ще премести Макс Крузе като партньор на Карим Геде в атаката.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Хамбургер – Борусия Дортмунд
Месията Ван дер Ваарт не помогна на северняците в миналия кръг и те загубиха с 2:3, но няма и как да по друг начин, когато отборът от Хамбург играе толкова слабо в защита. Наказанието на Ирачек и контузията на Аого няма да помогнат, но може би участието на жълто-черните в Шампионската лига ще го направи – през миналия сезон точно около мачовете от Европа отборът на Юрген Клоп бе по-несигурен. Добрата новина за Борусия е, че Вайденфелер ще играе, въпреки че е болен от грип, но Гюндоган отпадна заради висока температура. Вместо него титуляр ще е Свен Бендер. Шампионът на Германия е отбор, който се наслаждава да играе срещу съперници, които бъркат в отбрана, така че двойката изглежда добър избор. Хамбургер обаче не може само да губи, така че ще създаде проблеми на Борусия.
Прогноза: 2

16:30 часа: Майнц – Аугсбург
Въпреки спечелената точка срещу Волфсбург в миналия кръг Аугсбург продължава да изглежда като най-големия фаворит за изпадане през сезона. Причините са ясни – не особено добра селекция, неопитен треньор, в съчетание с факта, че ентусиазмът от първия сезон в елита вече си е отишъл. Майнц също не започна силно – само точка в три кръга – което е рекордно слаб старт под ръководството на Томас Тухел. Но срещу Байерн, изключвайки отчайващото начало червените не играха зле и би трябвало най-накрая да стигнат до първата си победа. Полански ще е титуляр вместо Кирхоф, което означава и по-силна офанзивна част. Маркус Вайнцирл продължава да не може да използва Йенч, Филип, Ба, Калсен-Бракер, Коо, Мусона и Мьолдерс и това му създава проблеми. През миналия сезон Аугсбург се спаси и с помощта на шестте точки, които взе от Майнц, ори това първата му победа в елита бе именно срещу тима на Томас Тухел. Всъщност, червените нямат домакинска победа над баварците в историята си, но може би е време за такава.
Прогноза: 1

Неделя, 16 септември
16:30 часа: Байер Леверкузен – Борусия Мьонхенгладбах

Регионалните съперници играха през седмицата в Лига Европа и завършиха по един и същ начин – 0:0 (Леверкузен срещу Металист, Гладбах срещу АЕЛ). За червено-черните обаче играха почти всички титуляри, докато Лусиен Фавр даде почивка на Аранго, Де Йонг и Даемс, които се завръщат в стартовия състав. За тима на Сами Хюпия на линия в средата на терена е Ролфес, а пък замествалия го Хосогай ще бъде пратен като ляв защитник.
Гладбах спечели предишните си две визити на „БайАрена”, но сега ще му е далеч по-трудно. Предвид факта обаче, че и двете защити са доста нестабилни е по-добре да се пробва залог за висока резултатност.
Прогноза: гол/гол

18:30 часа: Вердер – Щутгарт
Вердер загуби доста нещастно от Хановер в миналия кръг - след като навакса два гола пасив, за да докара нещата до 2:2, тимът на Томас Шааф прати топката още на два пъти в мрежата, но арбитърът Денис Айтекин отмени и двете попадения, като особено за второто решението му бе доста странно. А в четвъртата минута на добавеното време Хусти се разписа за 3:2. Бременци играха много стабилно и при визитата си на Борусия Дортмунд, така че би трябвало да надвият Щутгарт. Още повече южняците играха през седмицата в Лига Европа и бяха на крачка от това да загубят от Стяуа – 2:2 с късен изравнителен гол на Нидермайер.Ибишевич е наказан, а без него на гостите ще им е трудно в атака. Двойка не е излизала в този сблъсък от шест години и е малко вероятно това да се случи сега.
Прогноза: 1

18:30 часа: Хофенхайм – Хановер
Прогноза: Отбраната на домакините е в трагично състояние, Вийзе също бърка по-често отколкото трябва и не случайно в миналия кръг тимът инкасира пет гола. Сега Вийзе е под въпрос, а резервата му – 20-годишният белгиец Кастеелс - няма кой знае какъв опит. От друга страна обаче Хофе вкара три попадения преди седмица на Фрайбург, а Хановер също не е стабилен в отбрана. Всъщност, както стана дума във всяка една от предишните прогнози, съставът на Мирко Сломка е идеален за търсене на висока резултатност - общо 37 гола в седемте срещи в последните 30 дни. Тук също не би трябвало да е различно, но предвид сериозната натовареност на гостите може да се очаква, че Хофенхайм най-накрая ще запише поне точка. А и Хусти, който има пет асистенции и два гола за северняците в три кръга, е наказан.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола 

Класиране в Бундеслигата -
ТУК

Прогнозите на авторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtd20
21.09.2012 19:57

Моите прогнози :
ФК Нюрнберг - ФК Айнтрахт (Франкфурт) 1-0
ФК Шалке 04 - ФК Байерн (Мюнхен) 0-1
ФФЛ Волфсбург - ФК Гройтер (Фюрт) 2-0
ФК Фортуна (Дюселдорф) - ШК Фрайбург 1-1
Хамбургер ШФ - БШ Борусия 09 (Дортмунд) 0-3
ФШФ Майнц 05 - ФК Аугсбург 2-1
ТШФ Байер 04 Леверкузен - Борусия ФФЛ 1900 (Мьонхенгладбах) 3-1
ШФ Вердер (Бремен) - ФФБ Щутгарт 1-1
ТШГ 1899 Хофенхайм - Хановер ШФ 96 2-2