Локомотива Загреб – Истра, спечелен

15:40
Локомотива Загреб – Истра, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Септември: 13 познати от общо 19 мача - 68.4%

► Залог на деня за 21.09.2012 г.

 

Тимът на Локомотива Загреб стартира сезона с 5 поредни срещи без поражение, а след това дойде и спадът във формата. В последните 3 кръга домакините имат 3 поражения, но две от тях бяха лесно предвидими. Тимът загуби визитата си на постоянния поне в рамките на изминалия сезон Белупол и след това услужливо допусна и първата си домакинска загуба от по-големия брат Динамо Загреб с 1:3. Тимът на домакините може да се каже, че е нещо като дублиращ тим на гранда Динамо, макар и напълно условно. В селекцията на домакините около 90% от играчите имат или са имали нещо общо с отбора на Динамо. Голяма част от селекцията на Локомотива е от играчи, които са доста млади и са под наем тук от Динамо. Останалата част от играчите са бивши състезатели на гранда с доста богат опит дори и по международните терени. В селекцията на домакините дори има бивш национал на Камерун, подвизавал се преди това разбира се в загребския Динамо. Истра 1961 изплува преди 7-8 години от дълбоките недра на хърватския футбол, като единствената цел на тимът и този сезон ще бъде да оцелее. Тимът се намира в серия от 5 поредни срещи без загуба, но това изобщо не би трябвало да респектира, след като опоненти бяха посредствени, а с последния кръг Истра домакинства на последния в таблицата НК Загреб и мача завърши 0:0. За Истра това е трети пореден сезон в елита, като миналогодишното й класиране на 9-та позиция е най-доброто в цялата й история. В изминалата кампания Локомотива беше близо до местата, които дават право на участие в международните клубни турнири, а амбициите и сега не са по-различни, предвид желанието на голямата част от младите играчи в отбора да се докажат. Няма как професионални играчи да имат договор с клуб като Динамо Загреб и да нямат качества, като това е видно от представянето и резултатите на Локомотива. Истра спечели само последната си визита на Локомотива, а преди това загуби и двете си срещи тук с настоящия съперник. Сериозно предимство за домакините оказва и фактът, че домакинства на легендарния стадион "Максимир" в Загреб. Няма как в домакинските срещи мотивацията да е още по-всичко в играчите, предвид че се изявяват пред погледа на основния си работодател и се борят за участие в първия тим на Динамо. При тези обстоятелства, подкрепени и с тази ставка, единицата тук оправдава всички рискове поети с евентуален неин избор.

Прогноза: 1, коефициент - 2.06

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tenlive
21.09.2012 22:04

Евала Сотиров,продължавай в този дух и нали знаеш максимата......бий да те уважават*smile*))))))

mistral
21.09.2012 21:55

Е, браво на Сотиров! Този мач изобщо не мислех, че ще стане. Като цяло много добра серия, дано някой се е хванал за нея. И дано му продължи.

sashpeto
21.09.2012 21:36

Вие го храните ама тоя влезна в е... серията

Vikingit
21.09.2012 21:29

Кирлива работа. Дузпа им се даде. Така е да не сложи човек на мач на Сотирис.

Vikingit
21.09.2012 21:01

Бия няма гол. Мача е 0-0. 3.50 коеф на почивката. *party*

mistral
21.09.2012 17:00

Колкото до моите залози - за днес ще следя Аархус и Стандарт, ще хвърлям по едно око на Блякбърн, Юпен и Сплит.

mistral
21.09.2012 16:54

Тук имаме отбор в лоша форма и отбор във възход. Сотиров си има закон в такива случаи, че е редно низходяшия тим да обърне тренда. Закон с отрицателна успеваемост*smile*

zarko59
21.09.2012 16:47

победа за Локомотив Загреб! прибавям и Аален-Ерц гебирге-1,