Френски клубове харесаха талант на акулите

15:07
Френски клубове харесаха талант на акулите
Талантът от школата на Черноморец Бургас Денислав Минчев беше харесан от френските клубове по време на едномесечния му престой във Франция. 12-годишното момче тренира по една седмица последователно в академиите на Сошо, Оксер, Льо Ман и Мец благодарение на мениджърската агенция Скаутинг тийм.
Отзивите за Денислав са много добри.

Това е първи път, в който той напуска страната и семейството си, така че пътуването беше повече с цел да натрупа просто опит във футбола във Франция. Момчето показа голяма зрялост. Той е изключително общителен и той не притеснява да комуникира с другите момчета въпреки езиковата бариера, оБясни мениджърът Антъни Раво от компанията Скаутинг тийм.

Денислав вече е набелязан от Оксер, който иска да го види отново през зимата на 2013-а година. Момчето игра в една контрола за връстниците си от Оксер и изработи две попадения срещу парижкия клуб Бретини сюр Орн.

Оксер определи играча като естествен плеймейкър и те биха искали да го видят да се развива в тази позиция, смята още мениджърът. Иначе в Черноморец 12-годишният Денислав играе като десен халф.

"Много съм доволен от престоя ми и в четирите клуба, защото видях разликата между нашите тренировки и техните. За мене това беше чудесно преживяване, казва пък тийнейджърът. Денислав впечатлил французите с лесната си адаптация към
различния тип тренировки, а също така и бързото приемане на тренировките и указанията. Визията за играта, комбинацията с едно докосване и движението му по терена също били отчетени като качества, които той трябва да развива. Отбелязани са и пропуските в досегашното му развитие- типичното за българските деца тактическо изоставане, както и по-ниското ниво на физика и някои технически пропуски.

Два от клубовете- Мец и Сошо, вече изявиха желание да пристигнат в България и да гледат и други български таланти. Вероятно те ще пристигнат по-късно тази есен, а Льо Ман ще изпрати човек от своята школа през пролетта на 2013-а година. Всички те обаче ще следят и самият Денислав как ще се развива в следващите 12 месеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация