Спасов: Очаквам да зарадваме публиката в мача с Берое

14:22
Спасов: Очаквам да зарадваме публиката в мача с Берое
Наставникът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов даде традиционната си пресконференция преди шампионатен мач. Преди нея на представителите на медиите бе съобщено, че клубът е изпратил писмо до Съдийската комисия на БФС. В него се изразяват претенции към поредица от грешни решения на реферите в ущърб на Ботев в изминалите от началото на сезона мачове, като към писмото е придружено с доказателствен видеозапис на част от ситуациите, към които са претенциите. Клубът е решен да не допуска това да се превръща в тенденция.

В края на брифинга, запитан от журналистите, Ферарио Спасов също взе отношение по този въпрос. Преди това той сподели очакванията си за двубоя с Берое. Ето какво каза Феро пред медиите:

"Имаме добра система за анализи и това ни позволява да разузнаваме добре всеки противник. Запознати сме с начина, по който играе Берое и се готвим целенасочено за двубоя. След два неуспешни мача те ще дойдат в Пловдив за нещо повече. Вярвам обаче, че ние ще продължим победната серия на собствен терен. Мястото им в класирането не отговаря на техните амбиции. Старозагорци практикуват отворен футбол и това ни допада. Имат добри чужденци и ако искаме да победим, трябва да се вложим максимално."

"Естествено е нагласата в нашия отбор да е за победа.  Готови сме за мача, излизаме с добра мотивация. Нямаме кадрови проблеми и се надяваме да продължим серията от добри игри, за да отговорим на очакванията и изискванията на нашите фенове. Ние и публиката на Ботев сме едно цяло и трябва да има добро взаимодействие между тяхната подкрепа и нашето представяне на терена. Дано няма странични фактори, които да ни попречат да го направим."

"За новият футболист, който от вчера е при нас, все още не мога да кажа нищо. Несериозно е да правим оценки, при положение, че сме го гледали 40 минути на тренировка. Ще го гледаме още няколко дни и ще преценим. Не е голяма сензация, че е дошъл играч на проби. Сигурно ще дойдат и още интересни футболисти в хода на първенството. Ние обаче знаем какво търсим. Това са попълнения на точно определи постове, които трябва да отговарят и на конкретни характеристики."

"Реакцията на клуба към съдиите е оправдана и нормална. Бяхме ощетени в няколко мача, дори в случаите, в които печелихме. Явно ръководството вижда, че нещо не е както трябва и предявяваме претенциите си по цивилизован начин. Ботев има многобройна публика и когато вижда, че отборът е ощетяван е нормално да хората да негодуват. Привържениците ни се държат перфектно до момента и се надявам начина, по който ни се ръководят мачовете да не им дава повод да нарушават това поведение. Открай време в нашата „А” група отборите,които могат да представят нещо биват спирани по този начин!"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация