Гончаренко: Постигнахме историческа победа

10:54
Гончаренко: Постигнахме историческа победа
Беларуският първенец БАТЕ Борисов надделя с 3:1 при гостуването си на Лил на старта в група "F" на Шампионската лига записа първа победа в историята си в надпреварата. Гостите стигнаха до успеха с попадения на Александър Володко, Виталий Родионов и Едгар Олехнович до почивката.

"Постигнахме историческа победа. Горд съм с отбора. Малко хора са очаквали, че ще можем да запишем първия си успех в Шампионската лига като гост и то срещу един от най-силните френски отбори, който преди две години стана шампион на своята страна. Ние обаче успяхме", коментира Гончаренко.

"През първото полувреме играхме просто перфектно. Още от самото начало показахме високо ниво. Успявахме бързо да преминем от защита в нападение и да комбинираме на скорост, за да се справим с пресата на съперника. Не знам дали Лил ни подцени, но съм сигурен, че имаме достатъчно класа, след като показахме такава игра на толкова високо ниво. Това не е случайност, а закономерност", каза още специалистът.

В лагера на Лил пък не скриха разочарованието си от загубата.

"Трябва да забравим този мач. Изправихме се срещу отбор, който знае как да играе и да задържа отлично топката. Получихме урок по атрактивен футбол", заяви полузащитнникът Орилиен Шеджу, който вкара почетния гол за французите с глава след час игра.

"Този резултат е тежък удар за нас. Не мога да си обясня какво се получи, защото всички бяхме наясно за важността на първия мач. БАТЕ беше считан за най-слабия отбор в групата, но те разполагат с много качествени играчи. Не започнахме добре и тази загуби ще ни тежи", каза вратарят Микаел Ландро.

Старши треньорът Руди Гарсия пък счита, че колебливото представяне на Лил през първото полувреме е било решаващо за загубата.

"Можехме да играем далеч по-добре през първата част. В същото време БАТЕ беше много ефективен. Те вкараха три гола от три или четири удара към нашата врата. За радост след почивката успяхме донякъде да възстановим реномето си. Като цяло обаче Допуснахме доста неточности, а в Шампионската лига подобни грешки не се прощават", каза още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация