Борусия се мъчи за 1:0 над Аякс (видео)

00:13
Борусия се мъчи за 1:0 над Аякс (видео)
Борусия Дортмунд изстрада победата си над Аякс, но тръгна с три точки в Група Д. Жълто-черните спечелиха с 1:0, като единственото попадение бе дело на Роберт Левандовски в 87-ата минута. Националът на Полша се възползва от центриране на своя сънародник Лукаш Пишчек – комбинация, която доведе до гол и през уикенда при победата с 3:0 над Байер Леверкузен.

Юрген Клоп започна за първи път този сезон с Марио Гьотце и Марко Ройс в стартовия състав, но вместо Борусия да създава положения, се налагаше вратарят Роман Вайдефелер да спасява шампиона на Германия. В 12-ата минута Гюндоган сбърка и Райън Бабел изведе Ериксен, но той не успя да преодолее стража на Борусия. В края на полувремето Вайденфелер спаси удар опасен удар на Де Йонг, а освен това блокира Боерихтер, който се откъсна сам срещу него.

След почивката жълто-черните натиснаха и изтърваха много положения, като дори изпуснаха и дузпа – в средата на второто полувреме Ван Райн фаулира Гьотце, но Хумелс стреля слабо в ръцете на Кенет Вермеер. Ройс и Гюндоган също пропуснаха добри положения, преди да се стигне до късния гол на Левандовски. 


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
19.09.2012 10:03

Не само ще излязат от групите, но ще станат и шампиони!!!

basti31
19.09.2012 09:58

Честита победа на Дортмунд! Нищо, че съм фен на Байерн много се надявам да излязат от групите и да покажат на Европа, че с германските отбори шега не бива *beer*