Сър Алекс: Сгъстена програма, лош терен...имаше и дузпа

09:57
Сър Алекс: Сгъстена програма, лош терен...имаше и дузпа
Сър Алекс Фъргюсън аргументира избора си на стартов състав за мача срещу Евертън с лошия терен на "Уембли" и сгъстената програма на отбора му. Мениджърът на Манчестър Юнайтед е наясно с критиките, които ще се изсипят по негов адрес, но вярва, че феновете ще подкрепят решението му да заложи на млади играчи в полуфинала за ФА Къп.

"След мача с Порто имах в главата си два варианта за стартов състав. Единият включваше само 2-3 промени в тима, но след като гледах срещата между Арсенал и Челси и видях състоянието на терена, веднага се отказах от него. Не можех да рискувам да пусна оптимален състав и евентуално да се стигне до продължения и дузпи. С програмата сряда-събота, все някога трябваше да рискувам с повече промени. Освен това аз много добре познавам качествата и темперамента на младите играчи и знаех, че мога да им се доверя. Естествено очаквам доста критики, но се надявам поне феновете да ме подкрепят, защото те знаят, че младите имат нужда от подобен шанс. Днес те го получиха и се представиха отлично", коментира Фъргюсън.

Сър Алекс изрази мнението си и за най-спорната ситуация в мача, когато при единоборство между Фил Ягиелка и Дани Уелбек от Юнайтед имаха претенции за дузпа.

"От моята гледна точка това бе абсолютна дузпа. След това гледах и записи на ситуацията и се убедих, че съм прав. Ягиелка очевидно задържа Уелбек, който излизаше в голова позиция. Съдията обаче не отсъди нарушение и ние няма какво да направим повече. В крайна сметка загубихме с дузпи, което бе много неприятно, но пък в последните години ни се случваше на няколко пъти именно така да печелим. Ясно е, че в подобна ситуация всичко е лотария и всеки от двата тима има шанс да спечели", каза още шотландецът.

Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс бе изключително доволен от успеха и сподели, че няма търпение да се изправи срещу Челси на финала.

"Това е страхотен успех. Важно е, че зарадвахме феновете, които ни подкрепяха от първата минута. Въпреки че отборът ни не е достатъчно обширен като състав, той свърши страхотна работа. Вероятно това е един от най-големите мачове, в които съм участвал, тъй като това бе 1/2 финал и понеже играхме с Манчестър Юнайтед. Вече нямаме търпение да срещнем Челси. Вече все по-често се изправяме срещу големи отбори и това показва, че вървим в правилна посока. Знаем, че все още не сме спечелили нищо, но все пак това е важен момент за нашия клуб", заяви Мойс.

Относно спорната ситуация за дузпа в редовното време, мениджърът на "карамелите" заяви:

"Според мен имаше нарушение. Ако бях на мястото на Фъргюсън и аз щях да настоявам за дузпа".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nar
20.04.2009 14:20

Като говорим за дуспи, много по-голямо основание имаше за такава когато Пиенаар беше избутан от близнето Де Силва

pafata
20.04.2009 13:12

На дядката теренът ли му е лош. Да дойдат да поиграят в България *smile*

mitkodan4ev
20.04.2009 12:29

Нормално излязоха изцяло с нов състав срещу най-доброто от Евъртън и като цяло играха като равен с равен. Дузпата беше 100% и ако бе свирена мача си беше техен. Ман бяха ощетени и това се видя от всички. Евертън могат да се позамислят над играта си защото на дали Челси ще излязат с резервите и при такава игра ще има смазване.

dakatabg
20.04.2009 11:15

Само едмо ще кажа,в този мач Д.Бербатов беше трагичен,аз много го харесвам като футболист,и винаги ще го харесвам но за 30 минути той нищо не направи а после изпълни дузпата по най лошия и неотговорен начин.Затова той трябва да си вземе поука. *evil*

keeNeon
20.04.2009 11:07

п.п. На тая снимка горе, съра май го е заболяло ченето *smile*

keeNeon
20.04.2009 11:06

Уембли? Лош терен? Еми, тва са англичаните *joking*

memorex
20.04.2009 10:49

Почна се с оправданията,ама няма страшно до края на сезона ще свикнем ще има още подобни

angel_hi
20.04.2009 10:32

Радвам се за карамелите-заслужават да са на финал и дано вземат купата.Манчо има мачове през 3 дни има умора,лека криза,трябват свежи футболисти.Остава им ШЛ и Лигата.Може би този сезон само 3 купи.

Katula
20.04.2009 10:27

ари ари се дуспи искате смешници не можете да приемете че загубихте за прекалено големи играчи се имате то да не става секи път с 1:0 да биете или с дуспи хах

LFC_and_CSKA_N1
20.04.2009 10:22

Че да не е залагал на резервите е .. той си е виновен .. пфф