Пеев с 2 гола за драматична победа (видео)

18:44
Пеев с 2 гола за драматична победа (видео)
Българските футболисти Георги Пеев и Захари Сираков бяха в основата на победата на Амкар (Перм) с 3:2 над Волга (Нижни Новгород) в среща от 8-ия кръг на руската Висша лига. Пеев отбеляза два гола от дузпи, а Сираков участва в атаката за първия гол.

След този мач Амкар има 12 точки и заема 9-о място, докато за гостите от Волга остава предпоследната позиция с 4 точки. Начело е Терек с 19, пред ЦСКА с 18 и Анжи със 17.

В последната минута на първото полувреме Сираков нахлу по дясното крило, подаде на Игнатович, който беше повален от Плешан. Съдията отсъди дузпа, която Пеев превърна в гол за 1:0. Две минути след началото на втората част гостите от Волга изравниха чрез Алексей Сапогов, който се пребори със Сираков и успя да прокара топката в мрежата на вратаря Сергей Нарубин.

Веднага след този гол домакините от Перм вдигнаха оборотите и започнаха да атакуват, но в 65-ата минута Волга изненада с контраатака и Гия Григалава се разписа за 1:2. Сърбинът Миайлович изработи дузпа, след като при единоборство с Харитонов съдията прецени, че има нарушение. Три минути гостите спореха с рефера Евгений Турбин от Москва, който обаче не промени решението си. Георги Пеев отново прати топката в същия ъгъл и въпреки реакцията на вратаря Абаев, резултатът стана 2:2.

Обратът дойде в 89-ата минута, като Миайлович подаде на молдовеца Игор Пикушак, който по диагонала вкара красиво за 3:2 и донесе три точки за Амкар.

Видео от мача вижте ТУК.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари