Бешикташ – Елазъгспор, спечелен

15:51
Бешикташ – Елазъгспор, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Септември: 9 познати от общо 15 мача - 60.0%

► Залог на деня за 17.09.2012 г.



Днес домакинската победа тук безспорно може да бъде определена като едно от най-вероятните събития в целия футболен тираж. Бешикташ започна сезона с две равенства и победа и все още няма поражение, макар и след само 3 срещи. За Бешикташ това е второ домакинство за сезона, след като в първото той завърши 3:3 с Галатасарай и сега ще има повече от добра възможност да спечели три точки. Елазъгспор е новак и трудно се противопоставя на капацитета на новите си противници. Гостите загубиха в миналия кръг вкъщи от друг новак Касъмпаша с категоричното 0:3 и показаха, че ще имат крайно сериозни проблеми в битката за оцеляване. Тимът притежава няколко по-именити играчи, но на доста сериозна възраст, а и сработеността им е на доста ниско ниво. Единствената точка, която успя да измъкне до тук Елазъг, беше в първия кръг, когато тимът прие Фенербахче. Тогава фенерите бяха доста разконцентрирани предвид това, че след няколко дни им предстоеше ключова среща в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига и това позволи на тогавашните домакини от Елазъгспор да измъкнат една точка от концентрирания в следващия мач гранд. Бешикташ, въпреки сътресенията в клуба, привлече доста чуждестранни играчи и вероятно няма да има проблеми с тях и с наличните традиции да попадне в тройката на крайното класиране. Елазъг беше доста слаб в изявите си навън и изминалия сезон, въпреки че се добра до промоция, като този сезон, въпреки попълненията няма да има големи шансове срещу повече съперници навън, а в гостувания като днешното, в което негов съперник е един от грандовете, тимът ще бъде почти обречен. Последната среща на двата съперника беше през сезона 2004/2005 година, а и преди тази среща те са се изправяли общо 5 пъти един срещу друг като Бешикташ е спечелил всички, а в последните две от тях е отбелязал точно 10 гола на този съперник. Елазъгспор изглежда няма как да избегне поражението в това си излизане.

Прогноза: 1, коефициент - 1.66

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kras40
18.09.2012 17:46

абсолутно бях сигорен за точноста на прогнозата на този мач дори го пробвах 1хк,мерси много Гиорги Сотиров