\"Жирондински\" неволи за Лион, Марсилия остана на върха

08:42
\"Жирондински\" неволи за Лион, Марсилия остана на върха
Сериозни трудности със защитата на титлата си изпитва този сезон френския шампион  Лион. Късно снощи, "лъвовете" загубиха гостуването си на Бордо с 0:1 и отстъпиха втората си позиция в класирането на тима, воден от Лоран Блан.

Алу Диара в 43-а минута отбеляза победното попадение за "жирондинците". До края нови голове не паднаха, въпреки създадените положения и пред двете врати.

По-рано вчера временният лидер Олимпик Марсилия доста се поизпоти, но в крайна сметка успя да спечели важна победа с 2:1 при гостуването си на Лориен.

Кевин Гамейро откри за домакините в 7-а минута, но през второто полувреме марсилци успяха да обърнат мача. В 59-а минута Ренато Сивели изравни, а в 79-а Брандао донесе успеха на гостите.

Пари Сент Жермен спечели очаквана победа с 3:0 над Льо Авър. Людовик Жули откри за столичани в 41-а минута, а Жером Ротен покачи на 2:0 в 55-а. Джулиъм Хоарау в 89-а минута направи резултата класически.

След 32-а кръг водач във френската Лига 1 е Олимпик Марсилия с 64 точки, следван от Бордо с 62 и Лион с 60.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wba
22.04.2009 00:13

Значи остават още 6 кръга,Марсилия водят с 4 точки пред Лион.Просто няма как да отпаднат от борбата ,така че и трите отбора ще се борят.Аз съм фен на Лион.Иска ми се тази година да стане някаква промяна защото ми писна да ги виждам в Европа така.Все едно гледам повторения-всяка година едно и също.Но ще поживеем и ще видим

cesekarchetooo
20.04.2009 11:24

Аз пък се надявам най-накрая да се прекъсне хегемонията на Лион във Франция. Дори да са несигурни, Марсилия се откъснаха доста напред. Моите любимци от ПСЖ изостанаха малко след загубите от преките конкуренти за титлата, но и те все още имат шанс. Могат поне в тройката да влязат...

charpaka
20.04.2009 08:52

Още си мислч, че Лион са най-добрите във Франция и просто моментния спад си оказа влиянието. Марсилия победиха трудно Лориен и не показаха игра за отбор лидер. Бордо са по-качествен тим от Марсилия според мен и играчи като Гуркуф, Уендел, Кашенаги, Чамакх, Белион, просто нямат конкуренция. Според мен накрая за титлата ще спорят главно Жирондинци и Олимпик Лион. *thinking*