Айнтрахт се изравни с Байерн на върха след успех над Хамбургер (снимки и видео)

20:56
Айнтрахт се изравни с Байерн на върха след успех над Хамбургер (снимки и видео)
Айнтрахт Франкфурт победи гостуващия Хамбургер с 3:2 в последен мач от третия кръг на германското футболно първенство.

Така възпитаниците на Армин Фее записаха трети пореден успех и с пълен актив отстъпват на лидера Байерн Мюнхен само по голова разлика.

Хамбургер пък остана на предпоследно място без спечелена точка и това поставя допълнително напрежение върху наставника Торстен Финк.

В 13-ата минута японецът Такаши Инуи се възползва от грешка в защитата на съперника, открадна една топка пред наказателното поле, напредна и с удар от 12-13 метра откри резултата.

Пет минути по-късно след центриране от корнер канацедът Оливие Осеан удвои. В последната минута на първата част Хайко Вестерман се възползва от подаване на Артьом Рудневс в наказателното поле и направи 1:2, реализирайки първия гол за Хамбургер през новия
сезон.



Секунди преди почивката гостите обаче останаха с човек по-малко на терена, след като Петр Ирачек получи директен червен картон заради грубо влизане в краката на Андерсон Оливейра.



С числен превес Айнтрахт стигна до трето попадение в 52-ата минута, когато Щефан Айгнер се възползва от пас на Александър Майер в пеналта и направи 3:1. Южнокореецът Хън-Мин Сон намали десетина минути по-късно, който беше изведен в чиста позиция от завърналия се в състава Рафаел ван дер Ваарт, който записа повторен дебют за Хамбургер след трансфера от Тотнъм в края на август.



До края гостите не успяха да стигнат до изравняване и останаха без спечелена точка.
Айнтрахт пък прекъсна серия от седем поредни мача без успех срещу съперника. Хамбургер е най-неудобният съперник на франкфуртци в Бундеслигата, от който тимът има цели 41
поражения.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация