Избраха Александър Тонев за номер 1 в Полша

17:30
Избраха Александър Тонев за номер 1 в Полша
Българският национал Александър Тонев е играч на месец август в полското първенство, след като изданието "Спорт Интерия + " го предпочете пред Мариуш Рибицки от Видзев и Аркадиуш Возняк от Заглембе (Люблин). Тонев беше класиран първи с общ резултат от 5,1 по шестобалната система за срещите от първенството на Полша и европейските турнири, които обаче приключиха за синьо-белите през август с отпадането от шведския АИК Стокхолм. Точките са резултат от гласуването на читателите на изданието.

Признанието за Тонев не бива да се приема за изненада, тъй като в два от шестте мача през изминалия месец той беше избран за играч на мача на своя отбор. Смятаме, че невероятното му попадение срещу Полония (Варшава) допълнително му помогна да бъде най-често номиниран от нашите читатели, се казва в материала на изданието.

На 2-о място в рангристата остана Мариуш Рибицки от Видзев (Лодз) с 4,9 точки, а трети е Аркадиуш Возняк от Заглембе (Люблин) с 4,8. В топ 10 има още един играч на Лех (Познан)- защитникът Мануел Арболеда, който има оценка 4,6, след като се завърна на терена директно с най-добрата си форма. В момента Лех има 7 точки от 3 мача и утре играе като гост на ГКС Белхатов, който победи два пъти синьо-белите миналата година.

Сега ГКС е на последно място в класирането без спечелена точка от началото на първенството и определено ще бъде мотивиран отново да вгорчи живота на Лех. Александър Тонев получи малко по-дълга почивка по решение на старши треньора Маруиш Румак, който удължи престоя му у дома с два дни. Така Тонев се прибра в Познан в петък и по-късно след обяд се включи в тренировките на отбора.

"Дадох му два дни повече да си почива, защото през лятото той почти не си отдъхна. Имаше мачове с младежкия отбор на България до началото на юни, а само пет дни по-късно беше при нас за началото на подготовката. Той е младо момче и тези два дни повече трябва да имат психологически ефект и той да бъде доста по-свеж утре срещу ГКС Белхатов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация