"Божинов отиде твърде млад във Фиорентина и това го провали"

08:23
"Божинов отиде твърде млад във Фиорентина и това го провали"
"Валери Божинов отиде твърде млад във Фиорентина. Това го провали", смята бившият съотборник на българина в Лече Гийермо Джакомаци за "Гадзета дело спорт".

Именно при жълто-червените изгря звездата на нападателя, който напусна тима през 2005 година, за да се присъедини към Виола. Последваха трансфери през един куп отбори, включително Ювентус, за да се стигне в крайна сметка до втородивизионния Верона.

"Може би щеше да е по-добре Божинов да узрее и да остане още две години в Лече. Прекалено бързо отиде в големи отбори като Фиорентина и Ювентус", каза Джакомаци.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ua_usa
15.09.2012 13:40

Проблема не е че Божинов на млади години отиде във Фиорентина. А че той на млади години си помисли че е световна звезда и посмя даси позволи всякаква глезотия без сериозни напъни на терена. Иначе това си беше трансфер мечта и най-голям шанс за него истински да стане една Европейска звезда. И до ден днешен хиляди млади момчета мечтаят да заиграят в такъв голям Европейски отбор, но просто Божинов неможа дасе докаже и затова си е виновен само самият той. Иначе за мене си е един от Българите с най-добри качества на футбол, но несериозният му характер надделя над играта му.

MeToDueB
15.09.2012 10:14

да .. всички го определяха за супер талант, а и той беше именно такъв .. първо обаче започнаха контузиите .. нямаше какво да направи момчето в такъв случаи, след това като не играеше месеци наред обърна внимание на нощния живот, дискотеките и да харчи пари като луд .. от там нататък знаем до къде стигн, абсолютно несериозно отношение прояви към футбола този човек .. имам чувството, че вече играе заради парите и за да си покаже татусите и колко голям тарикат е пред съотборниците си и другите (за справка дузпата, която изпусна) .. не може да се сравни такъв несериозен човек с хора, като : Бербатов, Стилян Петров, Христо Стоичков, Мартин Петров, Краси Балъков и да не ги изреждам всичките .. проблема е, че нито един не може да се сравни с тях ... да оставим на страна футболни качества, но и като хора всеки един в националния изостава от тези хора и нито един не може да покаже толкова сериозно отношение към кариерата си и спорта като цяло, на преден план винаги излизат жените с които са били, кръчмите в които са пили, колите които карат и т.н и т .н ..

extol
15.09.2012 13:28

Г. Миланов има още много хлебец да изяде и да се постарае множко, за да може дори и на една стотна да се сравнява с тези, които изброи МеТoDueB. Таланта му е безспорен, но такъв беше и на Божинов в доста по-голяма степен.. Времето ще покаже за него!

aa2
15.09.2012 11:11

Явно за теб един от най-проспериращите ни млади таланти - Георги Миланов, е някакъв несериозен, мисли само за жени и т.н., а момчето реално гледа само футбола.Не говори глупости, моля те!

bacardy_breezer
15.09.2012 08:24

Божинов го провалиха ку*вите, пиенето и чалгата...Не му е виновна Фиорентина, ама въпросния Гийермо Джакомаци няма как да знае тези подробности*joking*

Fabregas_boy
15.09.2012 10:09

А едно време специалистите го определяха за по-добър от Рууни.

YUNOFF
15.09.2012 09:31

Така си е, и това е още едно поредно оправдание, та той имаше шансове, във Ман Сити(ако изобщо е изиграл някакъв мач) и във Ювентус и Спортинг. Да не би да е бил още млад? И като футблоист и като човек е голяма шушка, ако не беше Николета нямаше да съм го чувал.