Конфликт в Германия между Дортмунд и Байерн

15:51
Конфликт в Германия между Дортмунд и Байерн
Президентът на шампиона на Германия през последните две години Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке заяви, че съжалява за "самонадеяния тон" на президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, който нарече настоящия шампион и носител на купата на Германия "клуб с регионално измерение".

"Аз винаги съм говорил с голямо уважение за постиженията на Байерн през последните десетилетия. Аз се надявах, че след нашите последни резултати ще има съответното поведение от Байерн, но явно не е такъв моментът", заяви Вацке пред "Билд".

Борусия Дортмунд спечели последните две титли в Бундеслигата, а през миналия сезон направи и дубъл, побеждавайки на финала за купата на страната с 5:2 Байерн Мюнхен, който няма трофей от 2010 година.

"Дортмунд няма да достигне никога, никога, никога нашите огромни успехи през последните 30 години", каза Ули Хьонес, който е известен в Германия със своя "свободен език".

"Дортмунд трябва да спечели десет пъти последователно шампионската титла, за да стане по-известен от нас", каза Ули Хьонес и допълни, че "Байерн е известен в целия свят, включително и в Китай".

"Ние никога не сме отричали, че Байерн е по-популярен в чужбина от Дортмунд", отговори собственикът на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке и допълни: "Но в моите очи не е толкова важно дали китайците знаят къде се намира Дортмунд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jimidim
15.09.2012 10:14

Типи4на изцепка на Ули Хьонес..И му е рецидив.През дале4ните 1974-1978 година,беше по-тих от водата,и когато му искаха интервю след ма4.бягаше да се скрие.Оставяше на Кайзер Франц и на Герд Мюлер да говорят.Но откакто го избраха в ръководството на големия Байерн,не спира с изцепките.Изпокара се със Румениге,Кан,Матеус,,Мемет Шол...Сякаш единствено той е безгрешния.Какъвто беше като футболист,такъв е и като ръководител.Необмислени и вулгарни думи към отбора,които те бие ,и който е заслужил уважение,най-малко заради феърплея,който практикува.Май отново Кайзера ще трябва да се намесва.

Cvet666
14.09.2012 16:29

ДА Борусия няма същите успехи като Байерн ,но винаги като се говори за Германия на мен ми идва на ум Байерн ,Борусия, Леверкузен и Щутгарт... това ми идва веднага... много разочароващо поведение на президента на Байерн, все пак опонента трябва да бъде уважаван, това е част от спорта...във всеки спорт и във всеки край на света... Борусия даже ме е по-симпатичния отбор между двата клуба... но това е лично мнение. Неможе да успорем че Байерн е най-успешния немски маншафт и е един от европейските колоси. Точно за това трябва да очакваме подобаващо държание от техния президент.*beer*

Johan_Cruyff_14
14.09.2012 23:18

Гладбах!

bacardy_breezer
14.09.2012 16:28

Доста неспортсменско е постъпил Ули Хьонес.Байерн може да има повече титли и да е по-популярен клуб от Дортмунд, но това не значи, че Борусия не е голям отбор.А и да не забравяме, че Дормунд ( поне по мое мнение ) имат една от най-уникалните агитки в света - всеки мач огромния Сигнал Идуна Парк се пръска по шевовете, а какви хореографии съм виждал на мачове на БД....просто не може да се опише.