Ред Бул Залцбург отстрани петима футболисти заради прекалено раздут щат

11:15
Ред Бул Залцбург отстрани петима футболисти заради прекалено раздут щат
Ръководството на австрийския шампион Ред Бул Залцбург продължава да съкращава състава си и сега нови петима футболисти научиха, че са отстранени от първия отбор. Това са тримата бразилци Дъглас, Кристиано и Леонардо, както и шведът Расмус Линдгрен и уругваецът Хоакин Богосян. Петимата ще се подготвят с резервния отбор на Ред Бул, който се казва Лиферинг и играе в трета лига, а през това време ще си търсят нови работодатели.

"Те повече не са част от нашия отбор. Аз не мога да си представя как се работи на терена с група от 30 души, коментира решението на ръководството спортният директор на клуба Ралф Рангник. Отборът на Залцбург беше купен от Ред Бул през 2005-а година, но от тогава насам постоянно е критикуван, че няма ясна философия за развитието си. В клуба често има голям брой треньори и играчи, което затруднява нормалната работа.

Подобна ситуация се разигра и по време на подготвителния период, когато треньорът Рикардо Мунис беше уволнен само след два дни работа и на неговото място беше назначен Роджер Шмит от Падерборн, откъдето дойде и Рангник. През това лято 13 футболисти бяха освободени или продадени от Ред Бул, включително и петимата, обявени вчера, а 11 са новите попълнения. От тях петима бяха привлечени в последния ден от пазара.

"Трябва да се променят много неща в австрийската Бундеслига, защото тука стандартите са доста занижени. Например колко играчи от местната лига играха в квалификацията Австрия- Германия? Нито един, заяви Рангник. Иначе Ред Бул е спечелил четири от последните шест първенства, но в квалификациите в Шампионската лига тази година беше елиминиран от Дюделанж (Люксембург).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация