От Спартак Плевен отговориха на БФС

11:23
От Спартак Плевен отговориха на БФС
Собственикът на ПФК Спартак 1919 Иван Динов излезе със своя позиция по повод предложението за изваждане на отбора на клуба от юношеската елитна група.

Той се обръща към привържениците на футбола и феновете на клуба:


"Позволявам си да се обърна към Вас в отговор на предложението на комисията по феърплей и комисията за Детско-юношески футбол, на която е взето решение да предложат на Дисциплинарната комисия към БФС да приложи най-суровата, предвидена в Дисциплинарния правилник, санкция срещу отбора на "Спартак" (Плевен) - изваждане от юношеската елитна група U19. След задълбочен анализ от изминалите 4 кръга двете комисии са стигнали до заключението, че отбора на Спартак Плевен нарушава системно
принципите на феърплея. Предполага се, че това тяхно решение са взели след преглеждане на записите от изминалите футболни срещи и лошите резултати направени от клуба. Като президент и собственик на ПФК Спартак 1919 мога да приема всички критики относно физическото и спортно техническо състояние на отбора, както и лошата игра, която показваме, но не мога да приема упреци от рода на симулативна игра или уредени срещи между отборите. След третия кръг бе взето решение за промяна в треньорското ръководство в юношеската ни група с цел подобряване на резултатите и мотивацията в отбора. На последния ни мач с Локомотив Сф присъствах лично заедно с цялото спортно-техническо ръководство на клуба. Играта на отбора, която наблюдавах, беше безкрайно незадоволителна. Възможностите на отбора ни на този етап са незадоволителни, но в крайна сметка говорим за деца, юноши, който се обиграват за големия футбол", заявява Динов.

Той посочва, че "през последните години школата на Спартак е била доста занемарена поради ред причини и не може да очакваме чудеса само за година или две. Много наши талантливи юноши са избрали други отбори за своето развитие, което е довело до изтичане на добри таланти от школата в посока други градове. Създаването на силна школа, каквато иска всеки един плевенчанин да има любимия му отбор, не става със замахването на магическа пръчка, а с много усилия, труд и средства за полагане на основите на нещо ново реално и постижимо. Мога да заявя, че в клуба се работи професионално във всяка една насока, както от нас ръководителите така и от целия спортно-технически щаб на отбора".

Динов е категоричен: "Аз като собственик изпълнявам задълженията си по обезпечаване на бюджета на отбора, от своя страна Община Плевен повярва в целите и възможностите на нас и на отбора ни, и направи необходимите инвестиции в материалната база на стадиона. Налице са всички условия за развитие, както на школата, така и на представителният ни отбор, афиширал желание за промоция в "А" група".

Ако клуб като Спартак Плевен е трън в очите на някой чиновник във футболния ни съюз, който не е дал стотинка за развитието на футбола, а се издържа от същия, нека бъдем извадени от елитната юношеска група, за да задоволим нечий каприз и да бъдем изкупителната жертва в пародията, наречена български футбол.

Независимо от решението на Дисциплинарната комисия, в Плевен ще продължим да работим и да следваме пътя, по който сме тръгнали а именно привличане, изграждане, обиграване и налагане на собствени юноши в първият ни отбор", заявява в заключение Динов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация