Живков: Опасност за лиценза на ЦСКА няма

15:53
Живков: Опасност за лиценза на ЦСКА няма
Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков заяви днес, че няма притеснение относно лиценза на ЦСКА за европейските клубни турнири за следващия сезон.

Както е известно, вчера Европейската футболна асоциация (УЕФА) обяви ЦСКА в списък с 23 клуба от континента, които са нарушили финансовия феърплей и могат да останат без лиценз. Засега УЕФА спира временно парите, които тези клубове трябваше да вземат от наградния фонд от Шампионска лига и Лига Европа. УЕФА започва одит на 23-те клуба, които имат срок до 30 септември, да представят план за погасяване на текущите си задължения, като в противен случай може да се стигне до най-тежката санкция - отнемане на лиценза за европейските клубни турнири.

"Нормално е да ни отнемат приходите от Европа. Знаете, че сме под мониторинг. Но опасност за лиценза на ЦСКА няма", гарантира Живков.

Хора от УЕФА ще пристигнат утре и ще се срещнат с ръководството на ЦСКА, като на въпросната среща ще се дискутира план за погасяване на задълженията и за начина на изчистването им. На въпрос с кого точно ще говорят хората от Нион, Живков отвърна само: "С ръководството на ЦСКА".

Той също така присъства на срещата за разглеждане на офертите за телевизионно излъчване днес, като заяви, че нито един от отборите не е доволен от предложението. Но телевизионното затъмнение на първенството имало и своята добра страна, тъй като посещаемостта се повишила, смята още Живков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация