Аржентина измъкна точка в Перу, Венецуела надви Парагвай

10:21
Аржентина измъкна точка в Перу, Венецуела надви Парагвай
Аржентина завърши 1:1 при гостуването на Перу в световна квалификация в зона Южна Америка. Аржентинците, които са лидери в групата, играха под нивото си и едва стигнаха до точката. Разочароващо се представи и мегазвездата на световния футбол Лионел Меси.

Още в третата минута перуанците можеха да поведат, но вратарят Серхио Ромеро спаси дузпа на Клаудио Писаро. В 22-а Перу заслужено стигна до гол чрез Карлос Самбрано,
който реализира след ниско центриране на Джеферсон Фарфан.

В 38-а минута Гонзало Игуаин изравни с първата смислена атака за гостите и спаси точката за Аржентина, която бе достатъчна за тима да остане начело в групата в Южна Америка. Игуаин получи пас от Езекиел Лавеци и майсторски отбеляза шестия си гол за Аржентина в квалификациите.

Венецуела поднесе изненадата след победа с 2:0 като гост над четвъртфиналиста от последното световно първенство Парагвай. Нападателят Саломон Рондон вкара и двата гола и Венецуела запазва шансове за първото в историята си класиране на световно първенство. Венецуелците имат 11 точки от 8 точки, докато Парагвай заема последно място в групата с 4 точки.

Уругвай и Еквадор направиха гросмайсторско реми 1:1 в Монтевидео. Уругвайците, четвърти в света от Мондиал 2010 и шампиони на Южна Америка, се надяваха да се реваншират пред своята публика за разгромната загуба с 0:4 от Колумбия в петък, но отново разочароваха. Фелипе Кайседо откри резултата за Еквадор от дузпа в 7-а минута на мача, но звездата на Наполи Едисон Кавани възстанови равенството в 67-а минута. Еквадор доигра мача в намален състав след червен картон на крилото на Манчестър Юнайтед Антонио Валенсия минута преди края.

Отборът на Колумбия, воден от голмайстора Радамел Фалкао, продължава победната си серия в квалификациите след успех с 3:1 като гост на Чили. Колумбийците са втори в класирането на точка след лидера Аржентина.

Чилийците останаха с човек по-малко още в 34-а минута след червен картон на Гари Медел, но въпреки това поведоха в резултата чрез Матиас Фернандес четири минути преди почивката. През втората част колумбийците направиха пълен обрат след голове на Хамес Родригес, Радамел Фалкао и Теофило Гутиерес. Шест минути преди края численото равенството на терена бе възстановено след червен картон на Абел Агилар от Колумбия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация