Ще ни дадат ли националите поводи да продължим да мечтаем?

10:45
Ще ни дадат ли националите поводи да продължим да мечтаем?
Днес от 21:00 часа България посреща Армения на стадион "Васил Левски" в квалификация за Мондиал 2014. Това е втори мач и за двата тима. В петък арменците победиха Малта с 1:0 като гости. България пък успя да измъкне точка от европейския вицешампион Италия, завършвайки наравно 2:2 в София. След срещата селекционерът Любослав Пенев заяви, че сме загубили две точки от този мач и това до голяма степен описва цялостното представяне на лъвовете. За първи път от доста време феновете са впечатлени от националния отбор. Въпросът сега е ще ни дадат ли довечера лъвовете поводи да продължим да мечтаем?

Очаква се Любослав Пенев да заложи на същата единайсеторка, която започна мача с адзурите. Откакто е начело на България Пенев изгради ядро от основни играчи и за първи път от доста време не е трудно да се предвиди титулярният състав на националите.



Единственият кадрови проблем пред Пенев е контузията в глезена на Иван Иванов. Защитникът получи травмата по време на сблъсъка с адзурите. На вчерашната си пресконференция обаче Любо Пенев заяви, че Иванов се е възстановил и дори е тренирал със своите съотборници.

Вероятен стартов състав на България:
Михайлов, В.Минев, Й.Минев, Бодуров, Иванов, Дяков, Гаджев, Г.Миланов, И.Попов, Манолев, Гъргоров



" Армения е сериозен и стегнат отбор, някои техни футболисти играят в силни клубове и няма да ни е лесно. Сигурен съм, че ще победим, ако момчетата играят със същата мобилизация, както срещу Италия", заяви селекционерът на България Любослав Пенев.

"Няма да има голямо значение, че сме направили равен с адзурите, ако загубим утре. Армения има добри футболисти и е опасен отбор на контраатака. Всичко си зависи от нас. Трябва да сме пределно мобилизирани, за да победим", пък каза Станислав Манолев, който вкара изключително красив гол във вратата на Джанлуиджи Буфон в петък вечер.

В лагера на Армения нямат проблеми с контузени състезатели, разкри наставникът на тима Вардан Минасян. Днешният противник на България трябваше да чака до 70-та минута, за да разпечата вратата на скромния тим на Малта. Независимо от този факт, арменците си тръгнаха с трите точки и оглавиха групата, след като мачовете България - Италия и Дания - Чехия не излъчиха победител.

В квалификациите за Евро 2012 Армения до последно беше в борбата за второто място, но в крайна сметка тимът бе изпреварен от ЕЙРЕ, които по-късно и се класираха за форума в Полша и Украйна.

Вероятен стартов състав на Армения: Каспаров, Арцуманян, Ховсепян, Мкоян, Мкхитарян, Мкртхуян, Пицели, Хайрапетиян, Йедигарян, Озбилис, Мовсисян

"Във всеки мач играем само за победа. Но предвид добрия старт на България и това, че е един добър отбор, ще ни бъде много трудно. Не само този с Италия, гледал съм много мачове на България. Това е един здрав отбор, с бъдеще, който играе много агресивно и с хъс. Имаме респект от България, но утре ще видим кой е по-добър, каза селекционерът на Армения Вардан Минасян.

"Лошо е за вас, че сте без Бербатов. За България не знам почти нищо. Победихме Малта и сега ще гоним нов успех, този мач е много важен за нас", отсече звездата на тима Юра Мовсесян.



Прогноза: И България, и Армения са отбори, които са в състояние да предложат на зрителя атрактивен футбол, гарниран с голове. Нашите показаха, че са добър отбор срещу Италия, сега е време да затвърдят позитивните впечатления, които оставиха във феновете. Арменцие със сигурност не са отбор за подценяване и е много вероятно да вкарат гол във вратата на Николай Михайлов. Като се има в предвид и добрият потенциал на нашите в нападение...

Прогноза: Гол/гол.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

catalan
11.09.2012 20:17

Незнам дали осъзнавате , но сме са паднали в супер трудна група, ако успеем да се класираме ще е просто невероятно. Задължително трябва да бием Арменците и така малко по малко и самочувсвието ни ще се вдигне, и играта ни ще се подобри. Ако изиграем както трябва домакинските мачове, после ще е по лесно, той и Манолев го каза.

bacardy_breezer
11.09.2012 20:27

Лошото е, че само с домакински победи няма да се класираме.Трябва и далеч от София да играеме силно, защото имаме 3 уникално трудни готувания - на Италия, на Дания и на Чехия.А си мисля, че и гостуването в Армения ще е доста трудничко.Но трябва да мислиме мач за мач.Днес ни трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНА победа, защото ако се издъним с някой Х, мога смело да кажа, че шансовете ни ще приключат още днес.

squawk
11.09.2012 20:14

Дано пусни Мицански или Сашо Тонев на мястото на Попов, защото той нищо не прави *thumb_down* Иначе прогнозата ми е 2:1 Успех българи *smile*

ziLonG
11.09.2012 19:17

На мен лично ми трябва доста повече от 1 мач , за да започна да мечтая , но от все сърце се надявам да играем със същия хъс и най-вече момчетата да се раздадат на максимум *smile* Успех момчета и нека Господ е Българин *tongue*

genchooo
11.09.2012 18:26

Важното е да ставаме все по- добри за следващите квалификации. Тези ги отписвам напълно защото Дания и Италия няма как да ни пуснат 2-ро място *wink* иначе дано днес победим ще е хубаво да не сме последни в групата, а ако стигнем до бараж много ще се радвам.

nikinik97
11.09.2012 17:50

само дано пусне мицански на мястото на гъргоров защото момчето играе много добре иначе 3:1*beer*

fhh
11.09.2012 17:47

След 3 часа почваме да мачкаме!!!*beer**beer**beer*

specialchoo94
11.09.2012 17:12

Ако Пенев пусне Мицански титуляр то разгрома не им мърдаа .. УСПЕХ БЪЛГАРИ

paunQ
11.09.2012 17:01

Мачът няма да е гол/гол, убеден съм! 3:0 ги бием!!!! *smile* Кои бяха Армения, че да вкарат на България гол, бе? *lol*

luiz_lfc
11.09.2012 16:44

Успех дано вземем 3-те точки днес и дано най-накрая се класираме на голям форум!

PaFKaTa_m
11.09.2012 15:29

Аз пък смятам, че момчетата от национала се нуждаят от нашата подкрепа и трябва да отидем на стадиона довечера за да им покажем че сме с тях и ги подкрепяме! БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!!! *smile*

cecko_bekama
11.09.2012 14:37

При Пенев се вижда , че се работи в правилна посока ! Все пак не разполага с толкова големи звезди (вижте например нямаме нито един футболист в ШЛ този сезон ) .. Аз мисля , че ако успеем да достигнем до 3 място в тази група (която е една от най - трудните) ще е голям успех ... Ако пък можем нещо повече ... *wink**wink*

Deco_Sneijder
11.09.2012 13:26

Задължителна победа,има време кога да се излагаме *lol* за отбори като Армения и Малта не трябва да има прошка *lol*

GaLaxY94
11.09.2012 12:54

Както написах и вчера.. Ако направим един разгром над Арменците като 5:0 след един месец на Дания ще ни е много некомфортно на Васил Левски ..

Chelsea_FanBlue
11.09.2012 12:23

Моето мнение е, че Гъргоров няма място в титулярите, още повече в националния тийм. Пенев трябва заложи на Мицански в атака заедно с Попов.

Chelsea_FanBlue
11.09.2012 18:42

Това си ми е мнението, не казвам, че е правилно за да съм в грешка, както ти го докарваш *smile* Освен това, виждам, че не съм единственият, който смята така. Бадема може и да се е раздал, но аз видях ефективност в атака след неговата смяна. По-важното за неговото отсъствие съм написал в коментара си по-долу *wink*

Chelsea_FanBlue
11.09.2012 18:37

Това е едното, но по-важното/пак си е мое мнение *smile*/, че Любо трябва да обиграва този отбор, който живот и здраве ако успее да класира на СП ще играе на турнира. В квалификациите трябва младите ни играчи да трупат нужния опит. Успех довечера на нашите лъвчета *beer**thumb_up*

ForgiveN
11.09.2012 17:12

Тука си в грешка.Гледах мача срещу Италия на живо и мога да ти кажа,че Гъргора се раздаде на макс,докато Попов за цял мач нищо не направи.Гъргоров и Мицански - така трябва да почнат днес!

DuX4o0
11.09.2012 12:28

Съгласен съм с теб и освен това нашите често центрират в наказателното поле.Срещу Италия Гъргоров много пъти го надскачаха 1.70 е горе долу а мицански е поне 1.80 *smile*

Unitedfan3
11.09.2012 12:22

Аз ще съм на победа с какъвто и да бил резултат *lol*

manutd_forlife
11.09.2012 11:05

Ако тази игра и равенството срещу Италия беше станало с някой друг треньор щях да се тревожа, но при Пенев не е така и съм сигурен, че ще повторим играта си *beer*

ReliableLive
11.09.2012 10:58

Днес ще покажат, че равенството с Италия не е случайно *smile* . 2:0 от мен