Треньорът на Армения: Българите са много здрав и агресивен отбор

20:53
Треньорът на Армения: Българите са много здрав и агресивен отбор
Селекционерът на арменския национален отбор Вардан Минасян се изказа ласкаво за българския си колега Любослав Пенев и заяви, че благодарение на него България има по-здрав, по-агресивен и по-атакуващ отбор.

Минасян каза още, че не обича да се връща на миналото, когато на три пъти беше попитан от
български репортери за предишната кампания на неговия отбор.

България стартира в група В на кампанията за Мондиал 2014 с 2:2 у дома с Италия, а арменците биха Малта като гости с 1:0.

"Във всеки мач играем само за победа. Но предвид добрия старт на България и това, че е един добър отбор, ще ни бъде много трудно. Не само този с Италия, гледал съм много мачове на България. Това е един здрав отбор, с бъдеще, който играе много агресивно и с хъс. Имаме респект от България, но утре ще видим кой е по-добър, каза Минасян. Атакуващите футболисти на България наистина са опасни.

Треньорът беше попитан на какво се дължи прогресът на арменския футбол в последно време, като се има предвид резултатите на националните отбори и повечето местни играчи, които заминават зад граница.

"На първо място се смени поколението, но като цяло причините са много. Сегашните играчи винаги в мачовете влизат с голямо желание, също така и мисленето им е по-модерно. Това са
основните неща, а също така, че се борят до последно, обясни треньорът.

38-годишният специалист заяви, че не мисли толкова далече, колкото е краят на тази кампания и не би се концентрирал върху някакви глобални цели.

"Мислим само за утрешния мач. А също така задачата пред футболистите е да влизат във всеки мач максимално подготвени. Наистина, в предишната кампания се представихме доста добре и до последния мач бяхме в битката за класиране. Но не искам да се връщам на миналото, защото не обичам, каза още Минасян.

Той допълни, че липсата на Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров- големите звезди на България от последните години, може да бъде повече минус за арменците, защото срещу млади и амбицирани състезатели се играе много по-трудно.

"Запознах се с Любослав Пенев на жребия в Прага. Ако не греша, той направи кариера в Испания, нали така? Стори ми се симпатичен и приятен човек. И мисля, че той промени българския отбор тотално, каза още треньорът на арменците. Накрая специалистът завърши, че няма контузени играчи, а Роберт Арзуманян и Геворг Казарян са напълно възстановени.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари