Филип Лам: Нашата цел е световната титла

16:04
Филип Лам: Нашата цел е световната титла
"Нашата цел е световната титла", заяви ясно капитанът на германския национален отбор по футбол Филип Лам преди старта в квалификациите за Мондиал 2014 срещу Фарьорски острови в Хановер в петък.

"Не трябва да стоим със скръстени ръце и да говорим за четвъртфинали. Не, ние искаме да станем световни шампиони", каза Филип Лам в интервю в днешния брой на "Билд", два месеца след елиминирането от Италия на полуфиналите на Евро 2012 в Полша и Украйна.

За Филип Лам голямото предизвикателство "остава да победи Испания", която "е в серия с три последователни титли".

"На световното първенство в Бразилия може да се стигне до решаващ дуел с Бразилия", зяви Филип Лам, който утре срещу Фарьорските острови ще играе мач номер 92 с фланелката на германския национален отбор.

Лам, 28-годишен, пропусна загубата с 1:3 от Аржентина в приятелския мач на 15 август, защото тогава се роди първият му син.

Полузащитникът на германския национален отбор Тони Кроос ще пропусне утрешния квалификационен мач за Мондиал 2014 с Фарьорските острови поради контузия на ръката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BM1900
07.09.2012 13:26

Трябва им нов тренер на Германия според мен!!!

Carsten_Jancker
07.09.2012 15:17

Никакъв нов треньор.Льов си е правилен човек.Байерн ще спечели ШЛ до 2014 сигурен съм и тогава основните футболисти ще са с много по-голямо самочувствие а и успех на Дортмунд защото ако треснат някой "гранд" Хумелс и другите немски национали ще имат двойно по-голямо самочуствие.

Carsten_Jancker
07.09.2012 13:21

какво всъщност провали Германия на Евро 2012 ? младостта и това че когато отборът губеше топката в важния мач с жабите много грешки се правеха.Но аз съм сигурен че Льов ще ги настрои за победи и отново ще клатят жаби ънглета и т.н.

greenhool
06.09.2012 17:07

На европейското германците бяха най-младият отбор,като за нещо по-голямо не им достигна единствено опит..на мондиала в Бразилия това вече няма да е проблем за тях,като прибавим и това,че ще са по-сработен състав ме кара да си мисля,че са фаворити за титлата*cup*