Мадански: Не съм доволен от кампанията, която си отива

13:08
Мадански: Не съм доволен от кампанията, която си отива
Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански заяви, че не е доволен от резултатите в завършващата кампания. Според него, домакинските мачове с Австрия и Шотландия, които завършиха наравно, трябвало да бъдат спечелени.

"Бяхме длъжни да ги спечелим тези мачове, макар да имаше обективни и субективни причини за пропуските ни. Ако това беше станало, участието ни на бараж не беше никак далече. Знаете, че срещу Австрия не играха Момчил Цветанов и Георги Миланов, те бяха приети в болница", каза още Мадански.

Той призна с половин уста, че е имал предложение да поеме младежката формация, както и националния отбор на Танзания и от други отбори.

"Такива предложения като това от Танзания, не отговарят много на моите амбиции. Аз лично предпочитам да бъда треньор на младежкия отбор на България и за мене е много по-престижно, отколкото да работя в Танзания. Договорът ми като треньор изтича през октомври. Имах вече един разговор с президента на БФС Борислав Михайлов, вероятно ще имам и още разговори. Ако той и хората от Изпълкома са доволни от мене- добре", каза още специалистът.

Ако остане начело на отбора, той заяви, че повече не иска отборът да играе два поредни важни мача през юни. Историята и личният му опит показали, че България никога не печели и двата. Тази година нашите направиха през юни 2:2 с Шотландия в Ловеч и после паднаха тежко 0:5 от Холандия.

"Разбира се, няма как да изтрием срещата с Холандия, който загубихме тежко с 0:5. Холандия е значително по-силен противник, все едно се блъснахме в насрещен товарен влак", обясни Мадански.

На края той говори и за утрешната световна квалификация на мъжкия национален отбор срещу Италия. Самият Мадански, отявлен привърженик на италианския футбол, е оптимист за срещата. Любослав Пенев и неговият екип вършат страхотно своята работа. Мисля, че няма да бъде изненада, ако отборът ни тръгне с 4 или 3 точки след първите два мача. За мене това ще бъде чудесен резултат, коментира треньорът на младежите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация