Мадански: Работя за изграждането на новия отбор

11:59

Мадански: Работя за изграждането на новия отбор
"Мачът с Люксембург не е без значение, както и нито един мач не е без значение за българските младежки и юношески национални отбори. Всеки мач и всяка спечелена точка са от изключително значение за българските таланти", заяви днес селекционерът на младежкия национален отбор на България (до 21 години) Михаил Мадански.

Той събра днес отбора преди последната среща от кампанията, която обаче няма да се отрази върху продължаващите напред отбори. България гостува във Великото херцогство в понеделник, 10-и септември, от 20.30 часа.

"Познавам поколението на Люксембург от наборите 1992 и 1993. Преди две години в юношеска възраст те победиха Холандия и много се гордеят с този резултат. Тази възраст е една от най-добрите в Люксембург. А ние не сме световна сила и нямаме право да подценяваме никого, така че трябва да подходим сериозно", обясни Мадански.

"От съставът, който започна тази кампания, вече излязоха осем футболисти. Влязоха и нови момчета и ние трябва да победим с тях. Още повече, че тези новите ще бъдат основата и на следващия младежки отбор. Хубавото е, че преливането няма да бъде никак рязко, защото и в хода на тази кампания виках някои от другите набори. Така че пълни дебютанти са само 1-2. Планирах в новата кампания да разчитам на Георги и Илия Миланови, но те вече са част от мъжкия национален отбор. А със селекционера на националния отбор Любослав Пенев сме се разбрали, че който веднъж е преминал от младежкия в мъжкия отбор, вече няма да се връща при малките", завърши Михаил Мадански.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация