Тунчев: Искам да намеря най-добрата си форма

19:21
Тунчев: Искам да намеря най-добрата си форма
Българският защитник Александър Тунчев очаква да бъде напълно готов за игра в средата на септември.

Бившият национал на България подписа договор до края на сезона с опция за още една година с полския първодивизионен Заглембе Любин и се надява да се пребори за титулярно място в състава.

"Имам на наваксвам. Започнах предсезонна подготовка с един български отбор (б.а. Лудогорец), но след това тренирах доста време самостоятелно. Мисля, че се нуждая от около 10 дни, за да съм напълно конкурентноспособен да се боря за титулярно място", коментира Тунчев.

Българинът каза, че е разговарял с играещия за Заглембе Павел Виданов, след като е разбрал за интереса от полския клуб.

"Агентът ми се обади и ни каза, че има вариант за договор със Заглембе. Естествено веднага се свързах с Павел. Той ми каза само суперлативи за клуба, което допълнително ме убеди. Иначе всичко стана много бързо. Дойдох, преминах успешно медицинските  изследвания и подписах", обясни Тунчев.

Българинът си поставя като основна цел възможно най-бързо да се върне в оптимална игрова форма.

"Най-важното за мен е отново да намеря най-добрата си форма. В миналото имах известни проблеми, но сега съм концентриран изцяло върху настоящето. Искам да помогна на отбора и затова съм тук", сподели още той.

"Условията тук са много по-добри от България. Хубав стадион, отлична тренировъчна база. Всичко изглежда добре. Павел ми каза, че амбицията на ръководството е Заглембе да бъде сред водещите отбори в страната. Моят приоритет ще бъде да помогна това да се случи. Имам опция да продължа договора си с още една година. Ако всичко е наред, ще остана тук по-дълго", допълни българинът.

Тунчев за последно игра в английския втородивизионен Лестър Сити, но договорът му изтече през лятото и той стана свободен агент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари