БФС и Любо Пенев разговаряли с Ивелин за репликата му срещу феновете

16:19
БФС и Любо Пенев разговаряли с Ивелин за репликата му срещу феновете
"Всичко за подготовката на отбора за предстоящите Световни квалификации от страна на БФС е направено, осигурени бяха четири приятелски мача със силни отбори, в две от тях постигнахме победи.

"За съжаление мачът с Италия съвпада с почивни дни, а и започва в доста късен час. Но няма какво да се направи, а и телевизиите определят началния час. Въпреки това, се надявам феновете да ни подкрепят, защото имаме нужда от тях, каза президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов на пресконференция днес.

Михайлов говори пред медиите след обсъждане на Стратегията за развитие на българския футбол в периода 2012-2016 година.

"Любослав Пенев и екипът му имаха достатъчно време да се запознае с отбора. Наистина, това са играчите, които бяха и преди това. Но се надявам, че момчетата ще покажат ново лице и ще бъдат мотивирани.

Журналистите попитаха Михайлов дали феновете заслужават подобно отношение като това на капитана на националния отбор Ивелин Попов, който след победата през август над Кипър заяви, че привържениците ако искат да идват, ако искат да не идват и няма да се молят на никого.

"С Ивелин Попов е разговаряно и повече такива изказвания няма да има. Това изказване е резултат най-вече на изпуснати нерви и лошо възпитание, обясни още президентът на БФС. С Попов е разговарял и Любослав Пенев.

Михайлов взе отношение и по темата Димитър Бербатов, след като бившият капитан в понеделник заяви, че никой от ръководството на БФС не го е търсил, за да се връща в
националния отбор.

"Любослав Пенев разговаря с него през февруари. Като това стана след като ме информира мен, както и членовете на изпълкома на БФС. Треньорът обаче е този човек, който трябва да го извика. Иначе с него си оставаме в добри отношения. Но той не е гонен от отбора, а сам си тръгна. Да, той изрази някакви амбиции да се занимава с управленска дейност след края на кариерата си. В бъдеще, когато прекрати кариерата си, нищо не му пречи да работи каквото си избере. Президентът на БФС заяви също така, че по-реалната цел пред националния отбор е да се преследва класиране на Европейското първенство през 2016-а година.

"На първо място нека да видим каква ще бъде групата ни, но тогава ще се класират повече отбори. От друга страна, сега групата ни е много трудна- с три участника от последното Европейско първенство, включително и финалистите от Италия. В същото време нашият млад отбор ще има повече време, за да бъде заедно. В същото време, по селекцията на националния отбор мога да кажа, че е много лошо задето няма нито един играч на ЦСКА, а също така не е добре, че е само един от Левски, заяви още Михайлов.

България посреща Италия в първи мач от група В на Световните квалификации на 7-и септември, а само четири дни по-късно посрещаме Армения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

likata
05.09.2012 16:41

Щом не му издържат нервите не става за капитан.