Уитби – Юнайтед ъф Манчестър, спечелен

10:57
Уитби – Юнайтед ъф Манчестър, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Септември: 2 познати от общо 4 мача - 50.0%

► Залог на деня за 05.09.2012 г.



Днешният тираж предлага изключително ограничен избор от срещи и затова реших да съчетая един чисто футболен подход със сравнително голяма доза сигурност в едно конкретно предложение. Юнайтед ъф Манчестър е тим основан от привържениците на Манчестър Юнайтед, които са били крайна опозиция на Глейзър. Те оттеглят подкрепата си от големия манчестърски тим и през 2005 година дават началото на отбора Юнайтед ъф Манчестър. Тимът печели няколко поредни промоции в ниските нива на футболната йерархия, като стартира съществуването си от 10–тото ниво на футбола. Сега тимът се намира в условно наречената седма дивизия, като миналия сезон загуби финалния плейоф с минималното 0:1 и така пропусна възможността да се изкачи още по-нагоре. В момента тимът е топфаворитът за промоция от тази дивизия и представянето му от началото на сезона ясно затвърждава това. Този сезон може да се предположи, че Юнайтед ще опита да заслужи дори директна промоция, а не просто място в плейофите. Тимът няма загуба от началото на сезона, като от 5 срещи има 3 победи и 2 равенства, които обаче дойдоха в последни два кръга. Днешната му визита на Уитби Таун изглежда ще бъде една от най-леките, която може да има към момента. Домакините са изцяло с аматьорски подход и без амбиции за нищо, като те тренират вечер след като е завършил работният ден на играчите и почти винаги се борят само за запазването си на мястото в тази престижна за тях дивизия. Уитби Таун е един от двата най-слаби тима в момента, като е загубил всичките си срещи до тук като е допускал и средно по 3 гола във всяка среща. Двата тима играха помежду си в края на август, като Юнайтед беше домакин и спечели с 3:2, след като водеше с 3:1 до 88-та минута. Тук ставката за победа на гостите според мен може да се каже, че дори е висока, предвид това, че домакините са по-скоро любители, докато в гостуващия лагер има по-сериозни изпълнители и голяма доза очаквания. Френският защитник Седрик Кроу, братът на Райън Гигс, Родни Гигс, вратарят Джеймс Спенсър, който въпреки, че е на 27 години, има близо 200 мача в доста по-високите етажи на футболната стълбица в Англия, и разбира се голмайсторът на отбора и този сезон Карлос Роча, са гаранция за качество на подобно ниско ниво. Отборът е воден от един и същи мениджър от деня на създаването си през 2005 година до днес, което си заслужава да се отбележи като факт. Гостуващият тим трудно може да се сравнява като мащаби с домакинския, след като отборът от Манчестър има фен клубове в над 10 държави и често домакинските му срещи са отразявани от френски и холандски медии, а местна телевизия всяка седмица вече излъчва репортажи от мачовете му. Червеният клуб е и вторият най-посетен тим от всички извън професионални отбора, като често във визитите си отборът се ползва с по-голяма подкрепа, от колкото конкретния домакин.

Прогноза: 2 - коефициент - 1.69

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация