Стабек – Розенборг, спечелен

13:34
Стабек – Розенборг, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Септември: 1 познати от общо 2 мача - 50.0%

► Залог на деня за 03.09.2012 г.

 

След последните резултати на конкурентите на Розенборг в борбата за титлата, днешното му гостуване определено се превръща в залог на деня. Молде загуби визитата си, а Стрьомгодсет завърши реми и така двата тима се оказа с равен актив от точки и при победа на Розенборг сега, той ще се доблжи само на точка от лидерската позиция. Розенборг влезе в групите на Лига Европа, след като отстрани Легия Варшава миналата седмица и така ще си осигури добри финансови постъпления, от които определено отборът имаше нужда. След като изпълни тази задача, сега тимът може да се концентрира върху изявите си в първенството. Гостите тук са единственият тим в норвежкия елит, който все още няма загуба навън, а Стабек е категорично най-слабият домакин. Още в първите кръгове на първенството на Норвегия споделих моята позиция, че Стабек е почти в безнадеждна ситуация и трудно ще избегне изпадането, като това ясно се потвърди от изявите на отбора в последните месеци. Стабек е загубил 7 от последните си 10 мача и се намира твърдо на дъното на таблицата. При този си състав и с тези финансови възможности, с които разполагат домакините, най-закономерното нещо ще бъде те да напуснат елита, а колкото по-малко срещи остават до края, толкова тяхната мотивация и съпротивителни сили намаляват. Просто казано тук Стабек и Розенборг са от различни класи и това няма как да не проличи. Ако изключим предишния доста колеблив сезона за Розенборг, в който той загуби два пъти от домакините, преди това може смело да се констатира, че Стабек беше клиент на гранда. Ставката не е от най-внушителните, но определено разлика във възможностите и мотивацията на двата съперника я определят като носеща голяма доза сигурност.

Прогноза: 2 - коефициент - 1.59

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stanbe
03.09.2012 19:38

много ми е интерестно как го измислихте този коеф. 1.59 .сотирка не ставаш бате по добре се скрий някъде само уро4асваш ма4овете