Шенсой: ЦСКА просто е по-добър от другите

16:58
Шенсой: ЦСКА просто е по-добър от другите
Новият треньор на Пирин Благоевград Наджи Шенсой даде интервю пред "Меридиан Мач", в което говори за възхода на благоевградчани под негово ръководство и предстоящия мач с ЦСКА ор 22-я кръг на родната "А" футболна група, който ще се играе на стадион "Българска армия".

- Г-н Шенсой, как оценявате шансовете на Пирин срещу ЦСКА на "Армията"?

- Шансове винаги има. Още повече, че Пирин е доказал, че може да играе успешно срещу ЦСКА. Наскоро гледах статистиката и видях, че нашият отбор често е затруднявал "червените" в София. В мача за Купата на България преди два месеца помните какво се случи. Пирин отстрани ЦСКА. Не виждам проблем, сега отново да направим силен мач и да си тръгнем непобедени от столицата. Имаме сили отново да изненадаме ЦСКА.

- Какви са впечатленията ви от Пирин, две седмици след като поехте отбора?

- Пирин е много солиден и престижен отбор, а Благоевград е голям и хубав град със силна школа. Този клуб заслужава да е в "А" група, защото без него футболът ще загуби. Без притеснение приех офертата на Пирин, защото знаех, че този отбор е сериозен и може да постигне много. Захванах се със състава в труден момент, но виждате, че направихме две поредни победи. Поработихме както тактически, така и психически. Играчите бяха загубили самочувствие, бяха смачкани, но сега нещата са стабилизирани.

- Допускате ли, че Пирин може да изпадне?

- Вече дишаме по-чист въздух. Предстои ни голяма борба до края, защото още не може да сме сигурни в оставането си. Отборът се вдигна психологически и всички в Пирин вярваме, че клубът ще остане в "А" група.

- За какъв период ви е договорът?

- За 2.5 месеца. Има опция за продължаване и за следващата година. Всичко зависи от резултатите и евентуалните преговори след края на сезона.

- Каква е разликата между Пирин и Беласица - отборът, който водихте в началото на сезона?


- В Беласица се работеше по-трудно. Уважавам хората там, особено Горан Петров. В Петрич обаче условията бяха много по-тежки. Работех без заплата, но заради приятелските ми отношения с Коце Хаджииванов и Горан Петров останах твърде дълго предвид обстоятелствата. Но след като и футболистите загубиха мотивация, ситуацията стана неуправляема и нямах друг избор, освен да напусна. Пирин исторически е по-големият клуб, с по-силна школа, с по-добра организация и повече привърженици.

- Какво е мнението ви за отбора на ЦСКА. Към "червените" има критики напоследък, че не играят добре и печелят трудно?

- За ЦСКА мога да кажа само суперлативи. Това е марката, това е лицето на българския футбол в Европа. ЦСКА е най-големият клуб в България и оттам са излезли най-големите ви футболисти. В момента разполагат с много силен отбор, който е добре балансиран и стабилен във всички линии. Ние обаче имаме шансове, защото във футбола много важна е психологията. ЦСКА ще бъде по-притеснен от нас заради загубата им за Купата.Освен това много важен за нашия съперник ще е изходът от мача Литекс - Левски. Ако Левски е загубил дербито си в Ловеч предния ден, ЦСКА ще играе още по-нахъсано, защото по този начин срещу нас ще може да си реши на 99% първенството, като направи разликата 7 точки. Пак ви казвам, много важна във футбола е психологията.

- Кои са футболистите, които ви впечатляват в ЦСКА?

- Здравко Лазаров е много силен футболист. Поне такъв бе по време на престоя му в Турция. Познавам го отлично от престоя, от времето, в което играеше там. Сменяше клубовете като чорапите си. Всички искаха да го вземат през трансферните прозорци. Надявам се той да не играе срещу нас. Яд ме е, че Здравко не можа да заиграе в отбор от голямата тройка в Турция - Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ. Той заслужаваше да премине в някой от тези отбори. Лазаров представи по отличен начин българския футбол в Турция. Освен него в ЦСКА много опасен е и Данчо Тодоров - отдясно. Той е опитен и бърз футболист. Удоджи също е интересен играч, който може да изненада всяка защита. Младите в ЦСКА също заслужават специално внимание. Категоричен съм, че ЦСКА е най-добрият отбор в България, защото притежава всички компоненти да играе футбол на високо ниво. Според мен Тошко Янчев е най-важният футболист в отбора на "червените". Той е лидерът на тима. Защитата на ЦСКА е много агресивна, а в атака имат скорост и импровизация. Изобщо не е случайно, че "червените" са лидери. ЦСКА просто е по-добър от останалите.

- В Пирин има един много интересен нападател - Спас Делев. Мнозина му предричат голямо бъдеще.


- Той може да играе на всички позиции в атака - в ляво, в дясно, в центъра. Две седмици вече работя с него и се опитвам постоянно да му помагам да израства. Той може много повече от това, което показва. Трябва да поработи тактически. Има страхотна бързина, прилична техника и добър удар с десния крак.

- Какви са проблемите в Пирин преди мача с ЦСКА?

- Бодуров и Паланков са наказани за жълти картони, но пък ми се връща Пеев. Нищо специално. Нямам право да се оплаквам, това са нормални неща. Имаме достатъчно футболисти, за да направим силен мач срещу ЦСКА. Напрежението няма да е при нас, а при тях и това ще ни помогне. Срещу ЦСКА можем само да спечелим. Отиваме да играем футбол на "Армията" и да представим силната благоевградска школа.

- Кои отбори ще изпаднат?

- Всички, които са под чертата, имат шанс да останат в групата. Нямам морално право да кажа, кой ще изпадне.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

croagunk
21.04.2009 22:24

Levskara_1995 НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ !!! *thumb_up*

SaDisTa
19.04.2009 17:07

Тоз нещо тотално се е объркал.Как може ЦСКА да са лицето на България в Европа като те не са играли там от 20 да не и повече години *sick*

Levskara_1995
17.04.2009 22:43

Вучков разбира повече от Футбол отколкото тоа селянин