Ливърпул – Арсенал, спечелен

12:16
Ливърпул – Арсенал, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Септември: 0 познати от общо 1 мача - 0.0%

► Залог на деня за 02.09.2012 г.



В неделния ден е безспорно, че това ще бъде мача, който ще прикове погледите на цялата футболна общественост в света. Предвид привидно активната игра на Ливърпул в предишното му домакинство на шампионите, сега той е определят като по-големия фаворит за победа. Малко по-различен поглед върху играта на мърсисайдци в изминалата среща, обаче може да покаже нещо доста по различно. И двете попадения, които Ливърпул отбеляза тогава, бях от статични положения и изцяло плод на добрите персонални умения на двата от техните играч. Шкъртел се разписа с глава след ъглов удар, което не би трябвало да е никак изненадващо, а Суарес показа умението си да изпълнява преки свободни удари и така изравни за 2:2. Стойностите определено бяха малко в играта на червените, като техните атаки предимно се свеждаха до пасове по фланговете и чести центрирания на точката на дузпата. Ясно е че селекцията на домакините се прави с поглед в бъдещето и че е нужно търпение, а след едва два кръга се разбра, че Ливърпул отново ще бъде лесно уязвим и непостоянен тим. Времето ще работи за Ливърпул, но не сега, а в дългосрочен план. Налагането на доста млади играчи със спорни качества при това също ясно показва това. Ситуацията в гостуващия лагер е доста по-различна. Арсенал има доста по-голяма стойност и класа в състава си въпреки младите играчи. Класата на гостите обаче не надвиша стандартното им ново от последните години и е ясно, че тимът няма как да се окаже в средата на таблицата или поне в първите места над средата на таблицата или пък в борбата за титлата, но той определено ще бъде част от топ 5 в края. Арсенал не е отбелязал гол до момента в двете си срещи, но причината за това не е редно да се концентрира изцяло върху продажбата на основния реализатор Робин ван Перси. В лагера на артилеристите има сериозна офанзивна мощ, като е въпрос на време Подолски, Жиру и Жервиньо да покажат уменията си на реализатори. Психологически погледнато липсата на Перси се отразява повече на колектива като присъствие, отколкото като изява на терена. Арсенал умее да напомня за себе точно в подобни дерби срещи, когато ясно е определян като аутсайдер и то в гостуванията си, а Ливъпул е един от любимите му съперници. В последните си 3 визити тук Арсенал си тръгна 2 пъти като победител, а в 4 поредни гостувания на "Анфийлд" няма загуба. По глобален поглед в статистиката показва, че топчиите имат едва 2 загуби в последни си 9 визити на този стадион. Арсенал е особено резултатен тук, като често бележи по два, та дори се е стигало и до 6 гола. Треньорските умения, опит и възможности също на страната на Арсенал обединени в Арсен Венгер така, че всички предпоставки те да запишат първа победа са налице. Коефициент доближаващ се до четворна възвръщаемост на инвестицията определено може да ви донесе добри финансови постъпления и това също е още една причина в днешния ден да окажете подкрепа на гостите в това дерби.

Прогноза: 2 - коефициент - 3.43

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Shmarkyy
02.09.2012 17:10

Браво бе ! *lol* И аз си знаех, че така ще стане ! 82' 0-2

ivan75
02.09.2012 15:24

Двойка за теб ,Сотиров и за вратата на Арсенал!Ливърпул форевър!!!

persie1992
03.09.2012 01:21

Като гледам иванчо, двойката беше във вратата на Рейна *lol*

wweover133
02.09.2012 14:25

Абе, Суарез кога е изравнил за 2-2?! Той направи 2-1!!!

ARSEEENAL
02.09.2012 13:09

И аз мисля,че е доста смела! Но тайно се надявам все пак*joking*!

Gogata85
02.09.2012 13:00

смела прогноза,но напълно възможна. аз бих играл Х2. по-малък коеф. но повече шанс. гол/гол също не е лоша опция