Трансферен дневник, 31 август: Борсата ескалира в последния ден на прозореца

18:57
Трансферен дневник, 31 август: Борсата ескалира в последния ден на прозореца
Всичко най-ексклузивно от последния ден на летния трансферен прозорец:

►Българският нападател Димитър Бербатов подписа официално за две години с отбора на Фулъм Атлетик, обяви официалният сайт на лондончани. По този начин се слага продължилата вече доста време сага по трансфера на бившия български национал от Манчестър Юнайтед. Според подписания договор между двете страни, футболистът ще остане на стадион "Крейвън Котидж" до лятото на 2014-та година. Бербо ще носи фланелката с любимия си номер 9.

"Радвам се, че подписах с Фулъм и очаквам с нетърпение отново да играя за Мартин Йол. Имам пряко наблюдение върху клуба и нямам търпение да започна подготовка", каза Бербатов в първото си интервю като играч на Атлетик.

"Димитър е играч, на когото винаги съм се възхищавал. Той се справяше отлично в Тотнъм и съм сигурен, че ще направи това и във Фулъм. Той е играч с великолепни качества и технически умения, който ще ми даде опцията в атака, която търсих. Дори когато не вкарва голове, неговата изобретателност води до създаването на положения за съотборниците му. Радвам се, че успяхме да го убедим да дойде при нас, защото интересът на другите клубове беше много сериозен", каза Мартин Йол за новата си звездна придобивка.

Кандидати за подписа на Бербатов бяха множество европейски клубове, а най-близко до него останаха италианските  Фиорентина и Ювентус.

Рафаел ван дер Ваарт финализира трансфера си от Тотнъм в Хамбургер. Договорът на холандския национал е за три сезона. По-рано днес Ван дер Ваарт пътува до Германия, за да премине медицински изследвания и да уточни личните си условия по контракта. Трансферът на холандеца е финансиран от местен германски инвеститор. Той ще плаща и част от заплатата на атакуващия полузащитник. Медиите в Англия пишат, че Хамбургер ще плати около 10 милиона лири на Тотнъм за трансфера.

►Английският шампион Манчестър Сити привлече официално десния бранител на Интер Майкон, съобщи официалната интернет страница на клуба. В изявлението на гражданите се съобщава, че с бразилския футболист е подписан дългосрочен договор, но финансовите детайли по трансфера не бяха оповестени. В същото време пък от вече бившия клуб на Майкон Интер му благодариха за всичко, което направи с черно-синия екип, и му пожелаха успех в Манчестър Сити.

Майорка привлече нападателя Джовани дос Сантос от Тотнъм. Договорът на мексиканския национал е за четири сезона. 23-годишният Дос Сантос премина през младежката академия на Барселона, след което игра за Ипсуич, Галатасарай и Расинг Сантандер.

►Шотландският национал Чарли Адам премина от Ливърпул в Стоук Сити за неопределена трансферна сума, съобщиха двата елитни английски тима. Той подписа с червените едва миналата година, но новият мениджър Брендън Роджърс няма да разчита на него.

"Чарли е фантастичен играч. Знаете, че ние искаме да подобряваме постоянно нашия състав, а той ще внесе много креативност в играта на отбора", каза мениджърът на Стоук - Тони Пюлис.

►Италианският гранд Милан привлече в състава си холандския национал Найджъл де Йонг от английския шампион Манчестър Сити с трансфер за 3,5 милиона евро.

"За радост на нашите фенове можем официално да съобщим, че Найджъл де Йонг вече е наш футболист. Той ще бъде важно попълнение за състава", се казва в официално съобщение на клуба.

►Датският нападател Никлас Бендтнер премина от Арсенал в италианския шампион Ювентус под наем до края на сезона, съобщават световните агенции. В договора за преотстъпването има опция за закупуване срещу 6 милиона евро през следващото лято. Бендтнер през миналия сезон игра под наем в Съндърланд. Ювентус имаше интерес към българския нападател Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед, но в последния момент той отхвърли офертата на клуба и реши да остане в Англия.

►Германският първодивизионен Шалке 04 договори привличането на холандския национал Ибрахим Афелай от Барселона, съобщава "ДПА". 26-годишният Афелай ще играе в клуба от Гелзенкирхен като преотстъпен за един сезон.

"Много се радвам, че влизаме Ибрахим. Той е изключителен нападател, който може да играе на няколко различни позиции. Убеден съм, че ще бъде много полезен на отбора", коментира старши треньорът на германците Хууб Стевенс.

Афелай е привлечен за заместник на испанеца Хосе Мануел Хурадо, който почти сигурно напуска клуба в посока Спартак Москва.

►Изпадналият от английския футболен елит Блекбърн Роувърс привлече в състава си шотландския нападател Джордън Роудс от Хъдърсфийлд с рекорден в клубната история трансфер за 8 милиона лири, съобщава "Ройтерс". 22-годишният Роудс парафира контракт за следващите пет сезона.

Ливърпул привлече 18-годишният нападател Самед Йесил от германския Байер Леверкузен за 1 милион лири.

Йесил, юношески национал на Германия, е препоръча на мърсисайдци от бившия играч на клуба и настоящ старши треньор на аспирините Сами Хюпия. В атака червените разчитат най-вече на Луис Суарес и Борини.

Малага привлече в състава си нападателите Хавиер Савиола и Роке Санта Крус, съобщи ДПА. 30-годишният аржентинец Савиола подсилва състава с договор за един сезон от Бенфика. Той има опит в Примера дивисион, където е играл за грандовете Барселона и Реал Мадрид.

31-годишният Санта Крус пък през миналия сезон игра като преотстъпен от Манчестър Сити на друг испански тим Бетис, за който вкара 7 гола в 31 мача.

Светослав Тодоров подписа договор за 1 година с украинския Говерла Закарпатия. Това съобщи пресата в бившата съветска република вчера, ко­гато нападателят навърши 34 г. Новият тим на Светльо е новак в елита като не направи силен старт в шампионата. От Говерла се надяват Тодоров да донесе голове и точки на тима.

Уест Хям се подсили с нападателя на Ливърпул Анди Керъл, съобщава официалният сайт на лондончани. Чуковете взимат тарана за година под наем от мърсисайдци. Клубът от Източен Лондон има опция да купи за постоянно юношата на Нюкасъл.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

headhunters___
01.09.2012 10:29

Челси са привлекли Хълк в последните минути на трансферния прозорец *wink*

brickbat
01.09.2012 17:25

Ще почакам, но трансферния прозорец приключи така че незнам как ще се случи това

headhunters___
01.09.2012 14:25

Е почакай няколко часа или максимум ден и сам ще се убедиш *wink*

brickbat
01.09.2012 12:41

Не е вярно това, незнам къде си го прочел....

brickbat
01.09.2012 10:24

Есиен отива под наем в Реал, Стоук взима Н'зонзи от Блекбърн, a що се отнася до Моутиньо - сделката е пропаднала.

Juventus333
01.09.2012 01:25

Тотнъм направи много добър Трансферен Прозорец взеха : Лорис, Вертонген, Демпси, Сигурсон, Дембеле, Адебайор. Браво щеше да е още по-добре ако и Моутиньо беше отишъл, но и зимата може също. *smile*)

Fabregas_boy
01.09.2012 09:57

Лорис и Демпси верно ли са при "шпорите"

YUNOFF
01.09.2012 08:59

Той Моутиньо доиде бе!!

brickbat
31.08.2012 23:45

Тотнъм ще направи най-добрите трансфери в самия край - купуват Уго Лорис и Клинт Демпси!

shaibataw3
31.08.2012 22:46

Неочаквана новина се появи на страниците на Mundo Deportivo. Според източник на изданието, близък до Атлетик Билбао, английският Ливърпул е предложил на „лъвовете" 36 милиона евро за Фернандо Йоренте. Както е известно, преди няколко седмици нападателя заяви, че няма да продължи договора си с баския клуб.

Засега съобщението не намира своето официално потвърждение от двата клуба, но според специалисти, не е изключено в последния момент испанския национал да напусне „Сан Мамес" и ако действително пристигне на „Анфийлд", това ще бъде страхотен трансферен удар на мърсисайдци.

За интерес на Ливърпул към играча се заговори в началото на тази седмица, но темата отшумя и не намери своето продължение. Очаква се това да стане до края на деня.


Новината е от