Трансферен дневник, 30 август: Правилно ли постъпи Бербатов като избра Фулъм?

18:05
Трансферен дневник, 30 август: Правилно ли постъпи Бербатов като избра Фулъм?
Вижте какво се случи на трансферния пазар броени часове преди затварянето му:

►Бившият нападател на Левски Исмаил Иса е пред трансфер в Етър, разкрива "Меридиан мач". Досега той бе футболист на турския Карабюкспор, но вече е свободен агент. Причината е, че клубът не може да продължи контракта му заради липсата на двойно гражданство. Неговият мениджър Здравко Узунов обяви, че най-големи шансове за подписа на Иса има Етър.

"Имаме интерес към Исмаил Иса и го очакваме, след като уреди правата си", потвърди треньорът Цанко Цветанов.

►Инициативният комитет за възраждане на ЦСКА е предал на настоящетото ръководство от Титан дълъг списък с играчи, които да бъдат изгонени от клуба, съобщава "Тема Спорт". За това пред медиите призна евентуалният нов изпълнителен директор на армейците Красимир Георгиев.

Сред имената на нарочените за гонене е и това на Иван Бандаловски. Не е ясно дали списъкът е съгласуван с наставника Стойчо Младенов. В списъка са включени и играчи от предишните две чистки на Стойчо, които все още имат договори с червените. Това са Спрокел, Янчев, Коста Янев, Макенджиев, Иван Боладо, Антонио Томас и т.н.

Ръководството на Монтана освободи двамата ганайски футболисти, които дойдоха на проби в отбора. Дефанзивният полузащитник Басиро Дембеле, който е играл за втория отбор на френския Пари Сен Жермен, както и Кинели Лебоко, офанзивен халф от школата на белгийския Лиерс, не впечатлиха треньорското ръководство на елитния български тим в двете си тренировки на стадион "Огоста".

►Българският нападател Валери Божинов може да продължи кариерата си в в германския първодивизионен Хамбургер, съобщава местното издание " Хамбургер Моргенпост". 26-годишният Божинов има договор със Спортинг Лисабон, но не влиза в плановете на треньорското ръководство на португалския гранд.

На Хамбургер е предложено да вземе нападателя с безплатен наем за една година, като клубът да поеме само заплатата на играча. Германците искаха да привлекат Божинов още преди три години, но тогава българинът предпочете да премине в Манчестър Сити. Интерес към Божинов има и от няколко отбора от Италия.

КПР, привлече в състава си полузащитника Естебан Гранеро от Реал Мадрид, съобщават световните агенции.

"Всичко е уточнено. Трансферът ще влезе в сила, след като играчът премине медицинските изследвания", се казва в официалното съобщение на клуба от Висшата лига.

25-годишният бивш испански младежки национал участва в 28 мача на Реал през миналия сезон. Той е поредното ново попълнение в състава на лондончани след Жулио Сезар, Жозе Босингва, Роб Грийн, Джуниър Хойлет, Джи-сун Парк, Райън Нелсън и Фабио да Силва.

►Английският футболен клуб Куинс Парк Рейнджърс привлече вратаря на Интер - Жулио Сезар. Бразилският национал, който спечели Шампионската лига и пет титли на Италия с нерадзурите, премина успешно медицинските прегледи.

"Легендарният бразилски вратар Жулио Сезар се съгласи да подпише договор за 4 години с Куинс Парк Рейнджърс", съобщиха гръмко от елитния английски тим на официалния си уебсайт.

Генералнията директор на Ювентус Джузепе Марота обясни каква е ситуацията около трансферната сага с българина Димитър Бербатов.

Както е известно, вчера вечерта нападателят бе много близо до трансфер в шампиона на Италия, но вместо това избра да играе за... Фулъм!?

"Това са нормални неща, които често се случват на трансферния пазар и особено в неговите последни дни", казва Марота, цитиран от "Скай Спортс Италия".

Фиорентина обвини Юве в некоректно и арогантно поведение, тъй като именно заради офертата на бианконерите, Бербатов не кацна във Флоренция.

"Свързахме се с Манчестър Юнайтед и започнахме преговори с играча, когато разбрахме, че той е отказал на Фиорентина. За него имаше и оферта от Фулъм, но Бербатов искаше да оцени и нашето предложение. В крайна сметка той даде своя отговор тази вечер. Българинът иска да остане във Висшата лига. Защо е бил в Мюнхен? Жена му е родена там", допълва генералният директор на Юве.

Ръководството на Фиорентина излезе с официално изявление на официалния си сайт по повод трансферната сага около Димитър Бербатов.

Както е известно, до вчера сутринта българинът бе близо до трансфер в клуба от Флоренция. На обяд Берба получи оферта и от Ювентус. До приблизително 22:00 българско време той бе близо до Старата госпожа, но в крайна сметка прие офертата на Фулъм.

Ето какво пише на сайта на Фиорентина:

"Трансферът на Бербатов във Фиорентина със сигурност пропадна. Бяхме постигнали съгласие с Манчестър Юнайтед за привличането на българина. Имахме и устна договорка с играча и агента му. Чакахме ги да дойдат за медицински прегледи във вторник следобяд. Бербатов и агентът му се качиха на самолет с билети, платени от нашия клуб. Българинът така и не дойде във Флоренция. Това се дължи на арогантното поведение на други клубове, които нямат нищо общо с честната игра и етиката в спорта. Колкото до футболиста, въпреки че е много класен, на този етап сме щастливи, че той не дойде във Фиорентина. Той не заслужава нашия град, не заслужава да носи нашата фланелка и ценностите, които тя представлява."

►Бенинският полузащитник Стефан Сесеньон подписа нов 3-годишен договор с елитния английски Съндърланд. 28-годишният Сесеньон се присъедини към Черните котки от Пари Сен Жермен през януари 2011 година и вече записа 58 мача с екипа на отбора.

Димитър Бербатов преминава медицински изследвания във Фулъм, за да финализира преминаването си в лондонския клуб. Мениджърът на столичани Мартин Йол потвърди, че българският нападател ще работи под негово ръководство в клуба от западен Лондон. Преди няколко сезона двамата бяха заедно в Тотнъм, след като холандецът Йол настоя Бербатов да премине от Байер Леверкузен при шпорите.

"Мартин Йол потвърди, че Бербатов преминава медицински изследвания", съобщиха от Фулъм в социалната мрежа "Туитър".

►Футболистът Янаки Смирнов днес разтрогна договора си с Литекс по взаимно съгласие. Нападателят, който преди няколко години бе привлечен в академията на оранжевите след едногодишен стаж в Барселона, така и не можа да се пребори за титулярно място в ловешкия тим и днес се раздели с четирикратните шампиони на България по взаимно съгласие. Смирнов игра под наем миналата есен в Спартак Варна и дори стана голмайстор на варненския клуб и най-добър играч за годината. През пролетта Смирнов се върна в Ловеч, когато отборът бе поет от Христо Стоичков, но остана в сянката на останалите нападатели. Янаки Смирнов се прибра във Варна и все още не е ясно къде ще продължи кариерата си.

►Германският първодивизионен Шалке 04 е в напреднали преговори за привличането на холандския национал Ибрахим Афелай от Барселона, съобщава "ДПА".

"Преговорите с Афелай и с ръководството на Барселона вървят много добре. В основни линии трансферът е договорен, като остава да се доуточнят още някои допълнителни детайли. Очакваме футболистът да се присъедини към нас още в петък", коментира мениджърът на германците Хорст Хелд.

26-годишният Афелай ще играе в Шалке 04 като преотстъпен за един сезон. Той е гласен за заместник на напускащия испанец Хосе Мануел Хурадо. Интерес към Хурадо има от страна на руския Спартак Москва, като се очаква първоначално той да бъде преотстъпен за един сезон с опция за закупуване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Santti
31.08.2012 01:42

Браво на Митко, много правилен избор. Какво трябваше да направи да отиде в Италия и да играе уредени мачове. А и не ги разбирам тия от Фиорентина всеки има право на избир, а Бербо направи правилния. 99% съм сигурен, че остана във Англия не защото жена му е искала или по - добра заплата или други глупости, а за вазможноста да играе срещу тъпия дъртак съра и да му покаже що за нападател е.

shaibataw3
31.08.2012 00:43

Официално:Анди Керъл е под наем в отбора на Уест Хям *lol* *lol* *lol*

likata
30.08.2012 22:54

Много ясно то Висшата лига си е класика.Италянското калчо е тотално съсипано.

Deco_Sneijder
30.08.2012 20:51

Ауе закопа се с тоя Фулъмл,бахти българските истории...да ти предлагат да играеш в гранд като Ювентус и ти ще ми отидеш в средняка Фулъм...ае стига...пълна простотия се оказа цялата сага "Бербатов"

anton_cholakov
30.08.2012 20:27

Без туй свестните коментари в сайта са малко, някой взел че натряскал минусите тука на 4-5 от добрите такива... Да се чуди човек, защо хората влизат все по-малко да коментират реално и спокойно (усещате иронията нали .. )

Toddor
30.08.2012 18:45

Еми Берба сума ти години е играл в Англия и според мен е правилно да избере отново Англия, докато в Италия не е играл никога.

anton_cholakov
30.08.2012 18:31

Ами не, едва ли е, защото не му се търка скамейката. Има жена, има дъщеря на 5-6 години.
Вариант 1 - Той отива в Италия, семейството му остава в Англия.
Вариант 2 - Всички отиват в Италия -> За едно 5 годишно момиченце едва ли е най-добрата идея да се мести в друга страна с друг климат дори.
Така че - Правилно ли е? - Да.
Причина - Най-важното - Семейството.

CreationKiller
30.08.2012 18:18

Да.Според мен избра Фулам поради пречината че Ювентус е голям отбор и не иска може би пак да е резерва.Сигурно затова е избрал Фулам пред Юве.Лично мое мнение. Не виждам друга причина да откаже на Юве *beer*

ANDRV
30.08.2012 18:17

Щом ги е избрал значи е направил правилен избор. Никой не може да му се меси, но аз лично смятам, че Ювентус бе отборът отговарящ на неговите качества.