Трансферен дневник, 29 август: Мистерия с трансфера на Бербатов

18:16
Трансферен дневник, 29 август: Мистерия с трансфера на Бербатов
Вижте акцентите за 29 август, сряда:

Литекс е привлякъл сенегалският нападател Папис Дембо Коли, похвали се мениджърът на играча пред местни медии.

"Папис подписа договор за една година, с опция за удължавенето му", заяви Самсидин Диата, който е и шеф в клуба на състезателя – Дакар Университе клуб.

Папис Коли реализира четири гола през миналия сезон за ДУК. Преди години от същия клуб в ЦСКА дойде защитникът Ибрахима Гай. Папис Коли е на 22 години и идва в Ловеч със свободен трансфер.

Килиън Шеридън си тръгва в сряда от ЦСКА. Ирландският нападател е първият, който напуска заради неизплатени пари. Шеридън е поставил условие пред шефовете от “Армията” - да му разтрогнат договора по взаимно съгласие с изплащане на всички забавени заплати или ще се обърне към ФИФА, искайки всичко до края на договора, информира "Труд".

Шеридън е един от най-скъпоплатените футболисти в ЦСКА с над 30 000 лв. месечно възнаграждение. Когато пристигна в България през 2010 г., не успя да се пребори за титулярно място. Сега е несменяем титуляр поради липса на други картотекирани, но не вкара нито един гол.

В ЦСКА са се съгласили на варианта разтрогване на договора и Шеридън си заминава за Острова. Той беше представляван от бившия защитник на Левски - шотландеца Джон Ингълс.

►Ръководството на Миньор Перник освободи алжирския халф с френски паспорт Фарид Бенрамдан, пише "Тема Спорт". Той не попадна в групата за последния двубой на жьлто-черните с Литекс (0:0). След завръщането на тима в Перник Фарид е пожелал да се раздели с клуба по взаимно съгласие. Треньорът Стойчо Стоев пък е решил да не му прави никакви спънки. Вчера играчът се прибра във Франция.

В ЦСКА подготвят втора селекция само дни преди затварянето на трансферния прозорец, пише "7 дни спорт". От комитета за възраждане на отбора имат набелязан списък с играчи за купуване и такива за гонене и до дни на "Армията" може да стане много интересно.

Повечето италиански медии вече съобщиха, че нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е пристигнал в страната и води активни преговори за бъдещия си трансфер във Фиорентина. Според информациите българинът ще подпише договор за 2 плюс една години с Ла Виола. Преди малко обаче излезе нова информация, която гласи, че шампионът Ювентус се е намесил в преговорите и се опитва да отмъкне Бербатов в последния момент. Това е и причината Фиорентина да не съобщава официално за договорката с нападателя.

►Италианският първодивизионен Дженоа обмисля да привлече българския нападател Валери Божинов, съобщава местната преса. Тимът от Генуа търси партньор на Алберто Джилардино в атака и Божинов е един от вариантите, като другата опция е аржентинецът Мауро Сарате. Кариерата на двамата нападатели в момента е в застой, но те са доказали, че имат качества да играят в калчото. Президентът на клуба Енрико Прециози се надява при евентуален трансфер на Божинов или Сарате в Дженоа той да разкрие истинските си възможности.

Българинът не влиза в сметките на Спортинг Либасон, а през пролетта игра под наем в Лече, но не успя да помогне на отбора да се спаси от изпадане. Сарате пък игра като преотстъпен в Интер през миналата кампания и през лятото отново се завърна в Лацио, но новият старши треньор на столичани Владимир Петкович не възнамерява да разчита на аржентинеца в титулярния състав.

►Хърватският национал Милан Бадел се присъедини към подготовката на новия си отбор Хамбургер, съобщиха от клуба. 23-годишният плеймейкър снощи игра за последно за Динамо Загреб и помогна на хърватския първенец да отстрани Марибор и да се класира в групите на Шампионската лига.

Ръководството на Хамбургер постигна договорка за трансфера на Бадел срещу 4 милиона евро още преди месец, но при условие той да остане в Динамо до края на плейофите за Шампионската лига. Германците се надяват да върнат в състава си и холандския национал Рафаел ван дер Ваарт от Тотнъм. Англичаните искат 18 милиона евро за Ван дер Ваарт, докато от Хамбургер на този етап са готови да дадат максимум 12 милиона.

►Испанският нападател Боян Къркич, футболист на Рома, обяви своя трансфер в Милан във вторник вечерта и уточни, че ще бъде представен пред запалянковците и пред пресата в сряда.

"Благодаря за вашите съобщения. Денят беше дълъг, но днес ще бъда представен като играч на Милан", написа 22-годишният футболист в своя личен профил в Туитър. След дебюта си в Барселона през 2007 година Боян Къркич бе трансфериран в Рома през 2011 година за 12 милиона евро. Той изигра 37 мача и вкара 7 гола за отбора от италианската столица.

►Френският нападател Бакари Сако премина от Сент Етиен в Улвърхямптън и подписа тригодишен договор с английския футболен клуб, съобщи днес първодивизионният френски клуб. Стойността на трансфера не бе съобщена от Сент Етиен.

►Бившият вратар на Байерн Мюнхен - Михаел Рензинг, премина в друг елитен германски отбор - Байер Леверкузен. Рензинг подписа договор за един сезон с аспирините и се очаква да бъде резерва на Бернд Лено. През миналия сезон Михаел Рензинг игра за тима на Кьолн, но напусна след изпадането на отбора във Втора Бундеслига.

Димитър Бербатов е пристигнал във Флоренция и до края на деня вероятно ще бъде представен като ново попълнение на Фиорентина. Българинът трябва да премине задължителните медицински прегледи, след което ще парафира за две години с опция за още една, съобщи регионалният вестник "Ла Национе".

"Споразумението е постигнато, остава само Бербатов да премине медицински прегледи и трансферът ще бъде обявен официално", съобщава изданието.

Фиорентина ще плати 5 милиона евро на Манчестър Юнайтед за правата на българина, като сумата ще бъде изплатена на три транша.

►Преговорите за нов договор между Арсенал и Тио Уолкът са пропаднали и артилеристите са готови да продадат крилото до края на трансферния прозорец. Настоящият договор на английския национал с лондончани изтича в края на този сезон и от известно време се водеха преговори за нов петгодишен контракт. Двете страни обаче не са се разбрали и Арсен Венгер е готов да продаде своя футболист до края на този трансферен прозорец. Според британската преса артилеристите са готови да се разделя с крилото за сума между 12 и 15 милиона паунда.

Манчестър Сити са най-вероятната дестинация за Уолкът, тъй като Роберто Манчини желае да подсили фланговете на своя тим. Гражданите се разделиха с Адам Джонсън наскоро, а вчера Соуози ги отрязаха за Скот Синклер. Другият клуб, който се интересува от Уолкът е Ливърпул, според местните издания.

Чешкият полузащитник Петер Ирачек премина официално от Волфсбург в тима на Хамбургер, предава "ДПА". Халфът сложи подписа си под договор за четири години. Двата клуба се договориха още преди няколко дни за трансфера, който е на стойност около 4 милиона евро. 26-годишният Жирачек ще направи първа тренировка с новите си съотборници по-късно днес.

Байерн Мюнхен ще финализира по-късно днес преминаването в тима на Хавиер Мартинес от Атлетик Билбао, пише "Билд". Това ще бъде най-скъпият трансфер в историята на Бундеслигата. Според "Билд" Байерн ще депозира чек от 40 милиона евро пред испанската футболна федерация, за да може Мартинес да прекрати договора си с Атлетик. Както е известно, в договора на Мартинес с Атлетик Билбао има освобождаваща клауза, която позволява на играча да си тръгне при оферта от 40 милиона евро.

Билбао първоначално искаше Мартинес сам да депозира чека, за да го принуди да плати данък върху тази сума. Германският гранд вече е договорил личните условия на играча. Той ще подпише контракт за пет години. Така Хавиер Мартинес ще се превърне в най-скъпия трансфер в германското първенство. Досега начело в тази класация беше Марио Гомес, след като Байерн плати 33 милиона евро на Щутгарт за него през 2009-та година.

Димитър Бербатов вече е играч на Фиорентина, като остава днес да мине медицински прегледи във Флоренция, съобщават няколко италиански издания. Според "Кориере дело Спорт" италианците ще заплатят 5 милиона евро на Манчестър Юнайтед за българския нападател. Бербатов ще подпише тригодишен договор с виолетовите и ще получава по 1,8 милиона евро на сезон, без евентуалните бонуси. Голмайсторът на Висшата лига от сезон 2010/11 най-вероятно ще бъде на линия за Фиорентина още за гостуването на Наполи тази неделя. Италианската преса пък вече прогнозира как ще изглежда формацията на отбора с Бербатов в състава. Очаква се българинът да си партнира със Стеван Йоветич в атака, а Мати Фернандес може да играе зад тях двамата. Нито един атакуващ футболист на Фиорентина обаче вече няма сигурно място в състава, отбелязва пресата във Флоренция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

NaskoLampard
30.08.2012 09:31

23 Годишен е Къркич оправете си грешката , на 28 Август имаше рожден ден !!!

PIMPDreamS
30.08.2012 08:38

Fiorentina have since released a statement expressing their disgust with Berbatov's actions, after they believed they were close to completing a deal for his services.

It read: "ACF Fiorentina announce that the transfer for Dimitar Berbatov definitively collapsed after an agreement with Manchester United had been concluded (with shared exchange of contracts, the first instalment paid and the financial guarantees for the second instalment ratified) and after reaching a verbal agreement with the player over his contract.

"During today the English club had allowed their player the written permission to come to Florence for a medical and to sign his contract.

"The player got on the flight with his agent and on tickets paid for by Fiorentina. He never arrived in Florence.

"This was down to outlandish and arrogant behaviour of other clubs, who have nothing to do with fair play and sporting ethics that go even beyond the confines of fairness.

"As for the player, apart from his characteristics and his value on the field, at this stage we are happy he didn't come to Fiorentina. He did not deserve our city, to wear our jersey or the values that represent it."

gerov54
29.08.2012 21:06

*sad*На кого да се вярва вече не знам...........бахти журналистите ! Последно да не би да подпише с Галакси САЩ с Бекъм да станат дует!!??

blue4ever
29.08.2012 20:51

1. ►Димитър Бербатов е пристигнал във Флоренция и до края на деня вероятно ще бъде представен като ново попълнение на Фиорентина.

2.►Димитър Бербатов вече е играч на Фиорентина, като остава днес да мине медицински прегледи във Флоренция, съобщават няколко италиански издания.

ай да решите кое ше бъде, а?