Спортинг Брага елиминира Удинезе след драма с дузпи (видео)

00:25
Спортинг Брага елиминира Удинезе след драма с дузпи (видео)
Отборът на Спортинг Брага се класира за групите на Шампионската лига, след като отстрани Удинезе след изпълнение на дузпи.

Домакините започнаха по-добре срещата и организираха масирани атаки по крилата. В 9-ата минута на двубоя нападателят Родриго Лима пропусна 100-процентово голово положение за Спортинг Брага, след като остана лице в лице със стража Бръкич след груба грешка в отбраната на Удинезе. Ударът на Лима обаче бе избит в корнер от вратаря на зебрите.

След четвърт час игра португалците отново потъпкаха добра възможност за попадение, след като Бръкич допусна грешка в опита си да улови топката след изпълнение на корнер. Гостите не успяха да пратят кълбото в мрежата на своя съперник при създалата се карамбола в наказателното поле на Удинезе.

Постепенно Брага изравни играта и създаде серия от опасни ситуации пред вратата на Удинезе. Последваха две атаки на зебрите, но Бето не бе затруднен. В 25-ата минута обаче домакините откриха резултата с гол на Армеро, който не сбърка с глава след центриране на Баста.

В 41-ата минута Удинезе бе много близо да удвои преднината си, след като опасно центрираната топка излезе в корнер. Секунди преди края на първата част Армеро отново се озова на чудесна стрелкова позиция, ала ударът му бе париран от Бето.

След почивката Спортинг Брага взе контрола в свои ръце. В 52-ата минута Виана отправи мощен удар извън наказателното поле, но Бръкич го отрази и топката излезе в корнер. 6 по-късно Перейра чудесно изведе Армеро, който отново остана сам срещу Бето, но в решителния момент се препъна и не излезе нищо от тази опасна ситуация. Впоследствие португалският тим упражни натиск в търсене на изравнително попадение и притесни бранителите на Удинезе.

В 68-ата минута Исмайли дос Сантос пробва късмета си с изстрел от около 25 метра, но вратарят не зебрите улови топката. Малко след това усилията на гостите дадоха резултат и влезлият като резерва Рубен Микаел върна статуквото на терена, като Мосоро имаше голям принос за изравнителното попадение. В последните минути на редовното време италианците можеха да решат срещата, но им липсваше завършващият удар.

Двете мини полувремена от по 15 минути също не излъчиха победител и се стигна до изпълнение на удари от бялата точка. При 11-метровите удари големият грешник за Удинезе се оказа полузащитникът Майкосуел, който се опита да улови Бето с изпълнение в стил "Паненка", но ударът му се спря в ръцете на стража на Спортинг Брага. Португалците пък не сбъркаха нито веднъж и се класираха за груповата фаза на Шампионската лига.



Udinese 1-1 Sp. Braga - Penalty Shoot Out by simaotvgolo12

Вижте стартовите състави на двата отбора:


Удинезе - Желко Бръкич, Душан Баста, Данило Ларангера, Меди Бенатия, Маурицио Домици, Пабло Армеро, Джампиеро Пинци, Роберто Перейра, Вилианс, Антонио Ди Натале и Диего Фабрини.

Спортинг Брага - Бето, Дуглао, Исмайли дос Сантос, Пауло Виничус, Кустодио, Уго Виана, Леандро Салино, Марсио Мосоро, Рубен Аморим, Алан Осорио и Родриго Лима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

alx
29.08.2012 07:00

Тия глупаци Удинезе заслужаваха да паднат oще в редовното време.Как може да пазиш резултат при 1:0?//За ония черните дето се счупиха да се хлъзгат и да не уцелват топката пък не ми се говори.Даже Йовов би се справил по добре *lol*

catalan
29.08.2012 11:47

Те имаха достатъчно положения да вкарат 4 гола поне, а тоя черния накрая как би дузпата направо нямам думи, да се направи на гъзар

rollingstones
29.08.2012 02:52

В сезон 2014-15 Италия ще е с 2 представителя в ШЛ. *cry**cry*

Johan_Cruyff_14
29.08.2012 02:25

Не си спомням от колко време е имало само два италиански отбора в ШЛ.

catalan
29.08.2012 00:25

Тоя как може така да ги издъни, Удинезе дето са 2 пъти по добри, тоя се прави на гъзар и бие така дузпата..

ForzaJuve29
29.08.2012 07:22

Този сезон си продадоха половината отбор не само Асамоа.

miro_slavcho
29.08.2012 00:34

Удинезе 2-ра поредна година се дънят тука. Жал ми е защото от 2010(мисля) започнаха да продават много играчи. Този сезон отново продадоха важен играч като Асамоа. И все пак се борят.

ell_barca_a
28.08.2012 23:48

ell_barca_a 28 август 2012 [18:13] #8
0:1

лил-копенхаген под 2.5 динамо к -борусия м под 2.5 клуж - базел Г/Г удинезе-спортинг б под 2.5 панатинайкос-малага под 2.5 марибор-динамо з под 2.5 апоел-бате под 2.5 100% печалба просто не виждам стадион на който да се вкарат 3 гола от написаните